Budapesten a "Télirózsás forradalom" akcióval a diákok néma csendben várják délután a Magyar Tudományos Akadémia előtt, hogy a kormány miként dönt a felsőoktatás átalakításával kapcsolatban. A hét első napján az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szalay utcai épülete előtt tartott tüntetésen Ábrahám Máté, a Diákellenállás a Felsőoktatásért nevű középiskolás szervezet vezetője arra kérte a résztvevőket, hogy országszerte iskolájuk előtt néma csendben sorakozzanak fel.

A nyíregyházi Kossuth téren főiskolások, középiskolások és utóbbiak szülei tüntetnek a felsőfokú oktatási intézményeket érintő kormányzati döntések ellen. A demonstráció előtt több nyíregyházi középiskolában ülősztrájkot tartanak a diákok. A tüntetést és az ülősztrájkot a nyíregyházi diákok által megalapított Felelős Diákok Szövetsége szervezi. Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központ hallgatói önkormányzata tájékoztatót tart a felsőoktatás tervezett átalakításával kapcsolatban, ezt követően döntenek egy lehetséges demonstrációról.

Kedden a főváros XIII. kerületében található Ady Endre Gimnázium diákönkormányzata ülősztrájkot szervezett a hatodik tanórában a felsőoktatás tervezett átalakítása ellen. Mendrey Zsófia, az ülősztrájk egyik szervezője, a diákönkormányzat 11. osztályos tanulója az MTI-nek elmondta: céljuk, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a felsőoktatási törvénytervezettel kapcsolatban, továbbá egyetértenek a Hallgatói Hálózat (HaHa) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által megszövegezett hatpontos követelésekkel.

Szintén kedden Miskolcon a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központ diákjai ülősztrájkot tartottak. Fazekas Viktor 12. osztályos tanuló, a tiltakozó akció egyik szervezője az MTI-nek elmondta: demonstrációjukkal szolidaritást vállaltak a tiltakozó egyetemi hallgatókkal és középiskolás diáktársaikkal.
Ülősztrájk volt kedden a pécsi PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában is. Noha a közösségi oldalakon is hirdették az eseményt, és a sajtó képviselőit is tájékoztatták a demonstrációról, a helyszínre végül nem engedték be a média képviselőit.

A középiskolások és egyetemisták hétfőn is demonstráltak Budapesten az oktatási államtitkárság épülete előtt a Humán Platform szervezésében, majd a tiltakozók a Parlamenthez és a Magyar Rádió épületéhez vonultak. A tüntető diákok követeléseit beolvasták a Kossuth Rádió híradásában. Ezután mintegy kétszázan a Színház- és Filmművészeti Egyetemhez mentek, ahol éjjel a szerdán kezdődő általános diáksztrájk mellett döntöttek.