Szakterületenként eltérő, hogy elvárás-e a munkaadók részéről a diploma. A lapunknak nyilatkozó fejvadász szerint egyes területeken nincs apelláta, kell a papír. Ilyenek a jogi, a mérnöki vagy éppen a pénzügyi területek. Ezek esetében olyan elméleti tudásra lehet szert tenni az egyetemen, amelyet a gyakorlatban megszerezni szinte lehetetlen. Az egyetemi tanulmányok megkerülése ezeken a területeken nem pótolható semmilyen más rövidebb vagy hosszabb szakmai képzéssel.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya Magyarországon a 25-64 éves korosztályban az elmúlt húsz évben fokozatosan javult. A 2002-es 14,2 százalékos szintről 2022-re 29,4 százalékra nőtt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból.

Ugyanakkor az Eurostat nyilvántartásából az is látszik, hogy az uniós átlagtól még mindig elmarad az ország.

  • A 25-64 éves korosztályban a 27 uniós tagállamot tekintve a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya 33,6 százalék, míg Magyarországon ez az arány 29,3 százalék.
  • A 25-34 éves korosztályban a 27 uniós tagállamot tekintve a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya 41,4 százalék, míg Magyarországon ez az arány 32,9 százalék.

Az egész Európai Unióban alapvetés már a diploma a szellemi területeken – mondta Pethő Anikó, az Aarenson Consulting fejvadász és munkaerő-közvetítő cég alapítója az Economxnak. Hozzátette, uniós szinten elvárás már a fehérgalléros munkaerőpiacon a felsőfokú végzettség mellett

  • a digitális tudás,
  • a nagyobb vállalati rendszerek ismerete,
  • az IT-skillek, ezen belül például az excel nem csak alapszintű használata, valamint
  • a nyelvtudás is.

Utóbbi követelmény kapcsán felmerül a kérdés, hogy mennyit ér azoknak a magyaroknak a diplomája, akik a közelmúltban úgy kapták meg beragadt papírjukat, hogy végül nem kellett sikeres nyelvvizsgát produkálniuk hozzá.

Az elméleti tudás esetükben megvan, ám ez bicegős, hiszen nyelvtudás nélkül ma már kevés fehérgalléros állás csíphető meg

– nyilatkozta az Economxnak Pethő Anikó.

Az IT terén is élesedik a verseny

Az elmúlt években az IT afféle megúszós terület volt a technológiára, digitális világra nyitott munkavállalók számára. A  borzasztó magas keresletre nem volt fedezet kínálati oldalon.

Két évvel ezelőtt sokszor azt éreztük már a fejvadász kollégákkal, hogy a klónozás terén kellene inkább fejleszteni magunkat, annyira nehéz volt embert találni erre a területre. Akkoriban ha valakinek volt 5-7 év tapasztalata, nem fejezte be az egyetemet, de elkezdte, az már jó jelöltnek számított

– mesélte a szakértő, hozzátette azonban, hogy a helyzet mára változott.

„Az IT-lufi kezd kipukkadni. Sok fejvadász cég tapasztalja, hogy a fejlesztői környezetben az utóbbi 3-6 hónapban az 1-3 év tapasztalattal bíró junior vagy medior alsó szintű jelöltek kikerültek a piacra. A munkaadók, akik szeretnének most nagyobb volumenben felvenni, nyugodtan válogathatnak. Jelenleg nem kell megalkudniuk, van bőven választék diplomás jelöltek között is”

– mondta. Ebből fakadóan a szakértő szerint ezen a területen a képzések már inkább csak kiegészítésnek, specializációnak jók, de a diploma kiváltására egyre kevésbé alkalmasak.

Elárulta, a jelöltekkel a bérigényekre eddig rátettek 25-30 százalékot, mertek nagyot álmodni, most azonban már konszolidációra van szükség, mert látványosan billen el a piac.

A nagyobb cégek azt mondják, minőségi különbség van az egyetemet végzett és az akár otthon, autodidakta módon, gyorstalpalóval, rövidebb képzéssel végzett jelentkezők között. Ha elkezdik kódolóként, tesztelőként egyszerűbb feladatokkal, sokkal hosszabb idő kell nekik a fejlesztői szintre felérni, mint egy egyetemet végzett munkavállalónak – magyarázta Pethő Anikó.

Hozzátette,

azoknak nincs okuk az aggodalomra, akik diploma nélkül, de 3 vagy több éve a szakmában dolgoznak.

„Ők már önállóan teszik a dolgukat. Erőforrást spórolnak a cégek, ha továbbra is velük működnek tovább, nem cserélik le őket újoncokra: így nem megy el munkaidő a juniorok betanítására, ezzel pedig hatékonyabban működhet a szervezet.”

Akkor viszont már bajban lehet az 5-6 év IT-tapasztalattal, de diplomával nem rendelkező munkavállaló, ha másik vállalathoz szeretne bejutni a magasabb fizetés reményében.