A szállásközvetítő Airbnb a Klarna BNPL („Buy Now, Pay Later”) fizetési megoldásokat nyújtó fintech céggel lépett partnerkapcsolatba, hogy rugalmas fizetési megoldásokat tudjon kínálni vendégeinek.

Sebastian Siemiatkowski, a Klarna CEO-ja úgy nyilatkozott,

tudjuk, hogy az Airbnb vendégeinek egyik legfőbb kérése az volt, hogy több lehetőségük legyen fizetni a szállásukért, ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy kamatmentes fizetési lehetőségeket tudunk kínálni.

A Payments Journal kutatása alapján a megkérdezett szálláskeresők 84 százaléka nagyobb valószínűséggel használna részletfizetési lehetőséget foglalásuk véglegesítésénél. Az Airbnb a részletfizetést már az idei évben bevezeti, és további országokkal bővítik majd a hozzáférhetőséget.

A BNPL szolgáltatások növekvő népszerűségnek örvendenek az észak-amerikai piacon. Az Insider Intelligence elemzése szerint 2023-ban az USA népességének 31 százaléka igénybe vesz BNPL szolgáltatásokat.

Magyarországon is elérhetők már BNPL szolgáltatások

Magyarországon a BNPL szolgáltatások piacán először a PastPay jelent meg tavaly júniusban. Azóta több másik szereplővel is bővült a rugalmas fizetési megoldásokat nyújtó szolgáltatók száma. Bár nálunk még gyerekcipőben jár a BNPL, ezért a szolgáltatók nagy hangsúlyt fektetnek az edukációra.

A BNPL célja, hogy „kényelmes fizetési megoldást kínáljon a vásárlóknak, és nem az, hogy adósságba kerüljenek” – nyilatkozott Mete Atug, a Paysome CEO-ja.

Mélyrepülésben vannak az Airbnb papírjai, de nem jött még el az Armageddon

A lakásmegosztó platform részvényeinek árfolyama zuhan a tőzsdén a 2023. első negyedévi pénzügyi adatok közzétételét követően. Mi történt, és mire számíthatunk most? Bővebben >>>

(via Fintech.hu)