Hamarosan eldől, mely magyar éttermek alkotják továbbra is a Michelin-csillagos hazai elitklubot. Ennek apropóján utánajártunk, mit hoz a konyhára a rangos elismerés, illetve milyen kihívásokkal szembesül az a vendéglátós, aki hiába vár a csillagra, vagy éppen már az övé volt, csak időközben elveszítette azt. A mérleg egyik serpenyőjében ott van a növekvő nemzetközi ismertség, az emelkedő vendégszám és bevétel, a másikban viszont a marketing- és presztízs veszteség terhét éppúgy megtaláljuk, mint a költség-haszon elv mindennapi gyakorlatát.
Szerző(k): Gyöngyösi BalázsA Wendy's 140 éttermet zár be a következő hónapokban – jelentette be a héten a gyorsétteremlánc. A cég azonban hozzátette, hogy ugyanennyi új helyet nyit, de csak olyan területeken, amelyekről úgy gondolja, hogy nagyobb keresletet biztosíthat az termékei számára.
Szerző(k): L. K.A következő nyári szezonban egy új stranddal találkozhatnak majd a pihenni vágyók Balatonfüreden.
Szerző(k): Vermes ÁdámA helyi rendőrség razziát tartott abban a nyugat-németországi pizzériában, ahol a gyanú szerint kokaint is felszolgáltak a vendégeknek, akik az étlapon szereplő 40-es számú tételt kérték.
Szerző(k): H. A.A Nemzetgazdasági Minisztérium szervizdíj maximalizálási döntésével kapcsolatban jó néhány kérdés felmerül, elsőként az, hogy mennyiben segít ez, ha sok helyen eddig sem kapták meg a felszolgálók ezt a díjat. A lapunknak nyilatkozó Flesch Tamás szerint a szakma 15 százalékos maximalizálásnak örült volna, de azt is elmondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, hogy az alapvető kérdés az, hogy ez a pénz oda kerüljön, ahova valójában kell.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaAz infláció nem volt túl kegyes az élelmiszerárakhoz, és ez a jövőben sem igazán fog változni.
Szerző(k): Zádori BenceAz uniós tagállamoknak bővíteniük kell a füstmentes zónákat az olyan szabadtereken, ahol gyermekek is időzhetnek. A vendéglátóhelyek teraszait sem kímélné a totális szigor, ám a terv sok vállalkozás számára végzetes lehet, miközben nem járulna hozzá a káros szenvedély visszaszorításához – közölte az Economxszal az ipartestület.
Szerző(k): Thurzó KatalinUgyan általánosságban visszaesett a vendéglátóhelyek száma Magyarországon, az igazán nagy veszélyben a vidéki kocsmák vannak. Az iparági szereplők szerint azonban valami olyasmi történik, mint ami anno a kávéházi kultúrával.
Szerző(k): Z. B.