A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. tulajdonába került a Monyó Holding Kft., aminek a leányvállalata üzemelteti a Pastrami éttermet.
Szerző(k): Gulyás ÁbelNem tervezte a Szegedi Halászcsárda, hogy be kell zárnia budapesti éttermét, de a bérbeadó nem hosszabbította meg velük a bérleti szerződést, így kénytelenek a Belgrád rakparti helyszínt elhagyni. A vendégek azért is szomorúak lehetnek, mert a vendéglátós egység nem jelentett be másik éttermet, tehát egyelőre nélkülözniük kell őket. Azaz, nem teljesen.
Szerző(k): L. K.Az ország legmódosabb emberéhez tartozó étteremnél nem jelentették be az egyik munkavállalót. A cég 220 ezer forintja bánta. Egészen prózai oka volt a mulasztásnak.
Szerző(k): Sándor ZoltánAz Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jelentősebben nőtt a kiskereskedelmi forgalom novemberben havi szinten, emellett éves összevetésben is gyorsuló növekedést jegyeztek fel.
Szerző(k): Gulyás ÁbelEgyre több étterem szolgáltat karácsonyi elviteles menüt az ünnepi időszak alatt, ugyanis rájöttek, hogy az egész éves hajtás után a családok nem feltétlen akarnak napokig a konyhában robotolni. A lapunknak nyilatkozó éttermek vezetői azt is elmondták, hogy a növekvő költségterhekkel rendkívül nehéz lépés tartani a szektornak, s nem tudni, meddig lesz fenntartható a működés ilyen körülmények mellett.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaMérges döggomba került a menü gombalevesébe, ami ételmérgezést okozott és tizennégy embert kórházba juttatott.
Szerző(k): T. E.A világ vezető étteremkalauza, a Michelin Guide legújabb, 2024-es magyarországi válogatása példa nélküli sikereket hozott. Hazánk immár 10 Michelin-csillagos étteremmel és összesen 12 Michelin-csillaggal büszkélkedhet. A Michelin Guide azonban nemcsak a csúcsgasztronómiáról szól. Csendes Olivér, a Visit Hungary vezérigazgatója a Michelin díjátadó gálán kiemelte: a hazai konyhaművészet az egyik legfontosabb vonzerő a hozzánk látogató turistáknak. A kalauz hazai vendéglátóhelyeit bemutató kiadványa nemcsak a magyar éttermek és séfek munkáját ünnepli, hanem az egész ország gasztronómiai sikertörténetét is hirdeti.
Szerző(k): Horváth BalázsA Demoskopika kutatóintézet becslése alapján évente több mint 3 milliárd eurónyi jövedelem landol a helyi alvilágnál.
Szerző(k): Gulyás Ábel