gasztronómia

01.
18.
06:20
Milliárdos turizmusfejlesztés Szabolcsban

Milliárdos turizmusfejlesztés Szabolcsban

A nyíradonyi látogatóközpont komplex turisztikai fejlesztését a nyíregyházi K-TRANS 21 Kft. végezheti, nettó 5 milliárd 411 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
01.
13.
21:31
Angyalbögyörőt kínálnak a magyar pavilonban a dubaji világkiállításon

Angyalbögyörőt kínálnak a magyar pavilonban a dubaji világkiállításon

A Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként kiemelt szerepet kap Magyarország gasztronómiai kínálatának bemutatása is, a magyar pavilon éttermének egyik legújabb fogása ötvözi az arab világ különleges ízeit a magyar hagyományokkal - tudatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel csütörtökön.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
02.
16:53
Újabb nagynevű étterem zár be Budapesten

Újabb nagynevű étterem zár be Budapesten

A Csalogány26 a Facebookon jelezte, hogy ennyi volt.

Szerző(k): Rácz Gergő
12.
27.
12:20
Akár 30 ezer vendéglátós állás is megszűnhet Bécsben

Akár 30 ezer vendéglátós állás is megszűnhet Bécsben

Több tízezer munkahely szűnhet meg a bécsi idegenforgalomban, mivel a szigorú beutazási korlátozások mellett a legutóbbi lockdown is óriási terhet jelentett a vendéglátósoknak.

Szerző(k): Tér Diána
12.
03.
06:52
Újabb budapesti csúcsétterem zár be végleg

Újabb budapesti csúcsétterem zár be végleg

Még egy ritka jó budapesti étterem húzza le végleg a rolót. Nem tér vissza Budapesti éttermi életébe a VII. kerületi Fricska Gastropub.

Szerző(k): Molnár Csaba
11.
11.
13:22
Megjelent a Lidl legújabb receptgyűjteménye

Megjelent a Lidl legújabb receptgyűjteménye

A Lidl konyha bemutatja: Az étel iskolája! címmel debütál a vállalat szakácskönyvsorozatának legújabb, hetedik kötete. Az új könyvben a szerzők Széll Tamás Michelin-csillagos séf irányításával a korábbi évek alatt felhalmozódott tudásanyagot gyűjtötték össze és egészítették ki, hogy egy jól használható, gyakorlatias alapszakácskönyvvel támogathassák vásárlóikat a mindennapi főzésben. A több mint félmillió példányban megjelenő szakácskönyv az áruházlánc hűségprogramjának keretében érhető el november 25-től.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
28.
10:39
Kötelező szervizdíj bevezetését javasolják a bérek emeléséhez

Kötelező szervizdíj bevezetését javasolják a bérek emeléséhez

Megfontolásra érdemes az általános szervizdíj bevezetése a szállodai alapszolgáltatások után, amely a kritikus munkaerőhiány miatt máris gúzsba kötött szektorban a további béremelések egyik forrása lehet - mondta a Világgazdaságnak a szakmai szövetség.

Szerző(k): Tér Diána
10.
07.
15:15
Magyar siker: Újbudáról beszél a világ

Magyar siker: Újbudáról beszél a világ

A budapesti XI. kerület lett a világ hetedik legmenőbb városrésze, ami a gasztronómiai felhozatalt illeti a Time Out brit magazin összeállítása szerint. Olyan városokat előztünk meg, mint Melbourne vagy Hongkong.

Szerző(k): Tér Diána
09.
23.
06:40
Kiderült: a külügy kamatostul visszakéri a 2,5 milliárdos támogatást

Kiderült: a külügy kamatostul visszakéri a 2,5 milliárdos támogatást

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kamatostul visszaköveteli a 2,5 milliárd forintos beruházási támogatást a két évvel ezelőtt Kisvárdán csigafeldolgozó és tésztagyártó üzemet építő Bourgogne Gastronomie Kft.-től, amelynek augusztus végén elindult a csődeljárása. A cég a támogatási szerződés több rendelkezését is megsértette - közölte lapunkkal a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség.

Szerző(k): Domokos Erika