gasztronómia

05.
06.
12:05
Már Magyarországon is beszerezhetők a legexkluzívabb borok és spiritek

Már Magyarországon is beszerezhetők a legexkluzívabb borok és spiritek

Az extraordinary jelzőt használják azokra a rendkívüli tételekre a nemzetközi boros oldalakon, amelyek a finestwine.hu jóvoltából immár Magyarországon is beszerezhetők. A válogatott borok főleg Burgundiából, Bordeaux-ból, Champagne-ból, Toszkánából, Lombardiából és Napából, míg a spiritek inkább a skót felföldről érkeztek. Egy különleges palack Romanée-Conti, vagy egy limitált kiadású Dom Perignon, akár egy magnum palack Sassicaia eredeti fadobozában a legjobb évjáratokból már itthon is elérhető az értő közönség számára.

Szerző(k): Axioart
05.
02.
20:04
A magyarok alig ismerik, pedig aranyat ér a nálunk is őshonos szarvasgomba

A magyarok alig ismerik, pedig aranyat ér a nálunk is őshonos szarvasgomba

A szarvasgomba a világ egyik legdrágább fűszere és keresett luxusterméke, amely Magyarország több vidékén is őshonos. Korábban nem volt jellemző a használata a magyar konyhában, de a hazai csúcsgasztronómia mára felkarolta. Még mindig kevesen foglalkoznak nálunk a földalatti gombafajok felkutatásával, illetve termesztésével. Ezen ellentmondás okaira kereste a választ a Napi.hu riportjában.

Szerző(k): Kónya Ádám
03.
31.
16:42
Szereti a bárányhúst? Erről jobb, ha tud!

Szereti a bárányhúst? Erről jobb, ha tud!

A bárány az egyik legősibb és legelterjedtebb húsvéti jelkép, ennek ellenére hazánkban alig fogyasztanak bárányhúsból készült ételt ilyenkor - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Szász Péter
03.
29.
16:17
Olajban süt? Erről jobb, ha tud!

Olajban süt? Erről jobb, ha tud!

Tavaly 464 tonna használt sütőolajat adott le a Molhoz a lakosság országszerte, 30 százalékkal többet, mint az előző évben - írja az MTI a társaság tájékoztatása nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
03.
18.
16:55
Szereti a tojást? Erről jobb, ha tud!

Szereti a tojást? Erről jobb, ha tud!

Mit jelent, ha a tojás sárgája inkább citromsárga, mint narancs, akkor már régi? Ilyenkor már nem szabad felhasználni még akkor sem, ha nincs rossz illata? Ezekre a kérdésekre ad választ a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Szász Péter
03.
04.
06:36
Súlyos gondokat okoz az elhízottság

Súlyos gondokat okoz az elhízottság

Száz emberből 87 elégedetlen az éppen aktuális testsúlyával. Bár az emberek többsége leginkább valamilyen egészségügyi problémához köti a túlsúlyt, az elhízott emberek mégis gyakran negatív, megbélyegző attitűdöknek vannak kitéve, legyen szó a foglalkoztatásról, az egészségügyi ellátásról, vagy az oktatásról - derül ki egy friss kutatásból.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
24.
14:16
A hasmenéses megbetegedések háromnegyede a konyhai higiénia hiányából fakad

A hasmenéses megbetegedések háromnegyede a konyhai higiénia hiányából fakad

Magyarországon minden harmadik ember betegszik meg évente élelmiszer eredetű megbetegedésekben, melyeknek 70 százalékaa háztartásokban történik, az élelmiszerek nem megfelelő tárolása, feldolgozása során - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Szász Péter
02.
23.
21:52
Nagyot bukott Gordon Ramsay

Nagyot bukott Gordon Ramsay

Egyik napról a másikra tűntek el a vendégek Gordon Ramsay éttermeiből a koronavírus miatt, aki így tavaly 55 millió fontot, azaz mintegy 23 milliárd forintnyit bukott - írja a Sun cikkére hivatkozva a hvg.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
18.
12:51
Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Lidl

Példátlan lépésre szánta el magát a magyar Lidl

Online főzőiskolát indít a magyar Lidl. A boltlánc YouTube-csatornáján futó tanfolyamra bárki feliratkozhat és nem csak új recepteket ismerhetnek meg, de különleges konyhai megoldásokat is el lehet sajátítani. Az iskola tanára ugyanis a boltlánccal évek óta együttműködő Michelin-csillagos séf, Széll Tamás.

Szerző(k): Csernátony Csaba