A szarvasgomba a világ egyik legdrágább fűszere és keresett luxusterméke, amely Magyarország több vidékén is őshonos. Korábban nem volt jellemző a használata a magyar konyhában, de a hazai csúcsgasztronómia mára felkarolta. Még mindig kevesen foglalkoznak nálunk a földalatti gombafajok felkutatásával, illetve termesztésével. Ezen ellentmondás okaira kereste a választ a Napi.hu riportjában.
Szerző(k): Kónya ÁdámA bárány az egyik legősibb és legelterjedtebb húsvéti jelkép, ennek ellenére hazánkban alig fogyasztanak bárányhúsból készült ételt ilyenkor - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Szerző(k): Szász PéterTavaly 464 tonna használt sütőolajat adott le a Molhoz a lakosság országszerte, 30 százalékkal többet, mint az előző évben - írja az MTI a társaság tájékoztatása nyomán.
Szerző(k): Szász PéterMit jelent, ha a tojás sárgája inkább citromsárga, mint narancs, akkor már régi? Ilyenkor már nem szabad felhasználni még akkor sem, ha nincs rossz illata? Ezekre a kérdésekre ad választ a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Szerző(k): Szász PéterSzáz emberből 87 elégedetlen az éppen aktuális testsúlyával. Bár az emberek többsége leginkább valamilyen egészségügyi problémához köti a túlsúlyt, az elhízott emberek mégis gyakran negatív, megbélyegző attitűdöknek vannak kitéve, legyen szó a foglalkoztatásról, az egészségügyi ellátásról, vagy az oktatásról - derül ki egy friss kutatásból.
Szerző(k): Szepesi AnitaMagyarországon minden harmadik ember betegszik meg évente élelmiszer eredetű megbetegedésekben, melyeknek 70 százalékaa háztartásokban történik, az élelmiszerek nem megfelelő tárolása, feldolgozása során - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Szerző(k): Szász PéterEgyik napról a másikra tűntek el a vendégek Gordon Ramsay éttermeiből a koronavírus miatt, aki így tavaly 55 millió fontot, azaz mintegy 23 milliárd forintnyit bukott - írja a Sun cikkére hivatkozva a hvg.hu.
Szerző(k): Domokos ErikaOnline főzőiskolát indít a magyar Lidl. A boltlánc YouTube-csatornáján futó tanfolyamra bárki feliratkozhat és nem csak új recepteket ismerhetnek meg, de különleges konyhai megoldásokat is el lehet sajátítani. Az iskola tanára ugyanis a boltlánccal évek óta együttműködő Michelin-csillagos séf, Széll Tamás.
Szerző(k): Csernátony Csaba