A „Női kiállás a gyerekekért, az anyákért, a nőkért” résztvevőit az esemény közösségi oldalán arra kérték, hogy fehér öltözékben, vörös szalaggal érkezzenek. A szervezők szerint felháborító, hogy az „oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése" ellen kiálló gyerekeiket gumibottal, könnygázzal és fogvatartással bünteti a hatalom”, ezért mindenkit arra kértek, hogy a csatlakozásukkal fejezzék ki az elégedetlenségünket a „fennálló rezsimmel szemben”.

A békésnek hirdetett eseményre nőket vártak, a férfiakat arra kérték, hogy a háttérben figyeljenek és „csak akkor avatkozzanak be”, ha ezt kérik tőlük.

A rendezvényt a Magyar Anyák akciócsoport szervezője a demonstráción az 1956-os eseményekkel állította párhuzamba. Hajnal Edina szerint az akkori tiltakozók a felmenői a maiaknak, akik a forradalom örökségét folytatják, szabadságot és tisztességet követelve. Elég a bántalmazásból, elég az erőszakból – mondta az aktivista.

A szervezők képviseletében köszöntötte a résztvevőket Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója is, aki hangsúlyozta, a tiltakozók nem maradhatnak láthatatlanok, miközben az erőszak ott van az állam működésében, a bántalmazó hatalom viselkedésében és tetteiben.

A kormány „berontott az otthonokba, a legócskább módon kényszeríti rá az ásatag értékrendjét” mindenkire, és nem elég, hogy semmibe veszi a gyermekeket, szegénységben tartja őket, most gumibotot és könnygázt is bevetett ellenük – utalt a szerdai tüntetésen történtekre Törley Katalin, azt ígérve, hogy folytatják a tiltakozásokat, és mostantól ők lesznek ott az első sorokban.

A beszédeket követően pár perc csendre kérték a résztvevőket, majd a magukkal hozott, a szervezők közlése szerint a gyermekeket jelképező virágokat a Sándor-palota elé vitték.