A Peridot ügynökség Facebook-oldalán az utóbbi időben elszaporodtak a magyarországi álláshirdetések –szúrta ki a Vg.hu. A lap ezek közül egy friss, január 7-i álláshirdetést emelt ki, amelyben kizárólag női munkaerőt keresnek.

A pozíció betöltésének feltételei között szerepel, hogy a munkáltató rendelkezzen érettségivel, szakmai tapasztalattal, kiemelten az autóipar területén, jó kommunikációs képességgel, és – meglepő vagy sem – legalább 160 centiméter magasnak kell lennie.

A lap megjegyzi, hogy több mint 6000 reakció érkezett a bejegyzésre, és többen is jelezték a hozzászólásokban, hogy érdekli őket az állás.

A szintén ázsiai munkavállalók közvetítésével foglalkozó Terendo korábban úgy nyilatkozott, hogy olyan nehéz lett a tartós munkanélküliség mellett hazai munkaerőt találni, hogy sok helyen ezért le is álltak a magyar munkaerő közvetítésével.

A szakértők úgy vélik, hogy a fülöp-szigeteki, valamint az indiai munkaerő a legmegbízhatóbb, ugyanakkor a filippínók akár több mint 1 millió forintba is kerülhetnek.

Ezt tervezi az Orbán-kormány a filippínókkal, elszólta magát az ázsiai közvetítő

Rowena Paragas, a Fülöp-szigeteki munkaerő-közvetítők szövetségének (PASEI) alelnöke tiszta vizet öntött a pohárba a Magyarországon alkalmazott vendégmunkások ügyében. Vannak olyan filippínók, akiket nem is tudnánk megfizetni, ahogy az is kiderült, mi az a minimum bér, ami alatt nem is alkalmazhatóak.