A részvénypiac forgalma 15,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára csökkent az előző napi záráshoz képest.

Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: egész Európában jelentős mínuszban vannak a tőzsdék, viszont az esés ott sokkal nagyobb, mint a budapesti piacon. Az 50 legnagyobb európai részvényből egy sincs, ami pozitív tartományban lenne. A tengerentúlon is folytatódik az esés, amit a technológiai részvények vezetnek.

A magyar piac jelenleg felülteljesítőnek számít az 1,62 százalékos mínuszával. A vezető részvények közül kiemelte az OTP hétfői, az európai bankpapíroknál szerényebb, alig 1 százalékos csökkenését, amit jó teljesítménynek nevezett, mivel európai szektortársai több mint 5 százalékkal estek. A Mol ugyancsak jobban teljesít a szektortársainál, a kőolaj ára is esik, ez pedig lejtmenetet okoz. A Richterre és az OTP-re az orosz-ukrán konfliktus is rányomja a bélyegét, mivel egyre kedvezőtlenebb hírek érkeznek - mondta.

A rossz befektetői hangulat az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán végződő kamatdöntő ülése előtt általánosan jellemző, mivel kamatemelésről érkezhet bejelentés.

A Mol 64 forinttal, 2,38 százalékkal 2620 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 0,92 százalékkal 17 140 forintra esett, forgalmuk 10,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5,5 forinttal, 1,30 százalékkal 416,50 forintra gyengült, forgalma 113,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 145 forinttal, 1,71 százalékkal 8315 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4158,45 ponton zárt hétfőn, ez 114,40 pontos, 2,68 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!