Az S&P-500 3,28 százalékos zuhanással 1219 ponton áll, a Dow 11548 pontnál tart, ez 2,92 százalékos mínusz. A Nasdaq 3,47 százalékot zuhan, 2600 pont jelenleg.

A piacon pánik kezd eluralkodni, s ha ilyen szinten zárnak az indexek, akkor egyre több elemző fogja meghirdetni a medvepiac, vagyis a lefelé mutató trend kezdetét. A lejtmenetet alapvetően a múlt pénteken megjelent amerikai GDP-adat indította el, amire ráerősített a hétfőn publikált ISM-adatsor, ami a gazdaság lassulásáról tanúskodott. A tegnapi halvány korrekció előtt már hét napot estek az amerikai tőzsdék egyhuzamban, amivel kapcsolatban több piaci elemzőnek a 2008-as események, a Lehman-csőd utáni helyzet jutott eszébe.

A bizonytalan helyzetben ismét a svájci frankba menekülnek a befektetők, az euró/svájci árfolyam 1,0865-re zuhant a délelőtti 1,11-ről, forintban pedig ismét 251 fölött járunk, jóllehet délelőtt még 245 forintért is lehetett  frankot venni.

Az arany is új csúcsra emelkedett napközben, este hatkor azonban az 1682 dolláros napi maximumnál jóval lejjebb, 1665-ön áll a jegyzés. Nem zárható ki, hogy az arany emelkedését a többi árupiaci termék, így elsősorban az olaj mélyrepülése és a dollár erősödése fogja vissza. Az euró/dollár keresztárfolyam 1,4150 este hatkor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!