Felvásárolja a Discover Financial Services-t a Warren Buffet által támogatott Capital One. A 35,3 milliárd dolláros (nagyjából 12,6 billió forintos) üzlet részeként a Discover részvényesei 1,0192 Capital One részvényt kapnak minden egyes Discover részvényért cserébe, ami 26,6 százalékos prémiumot jelent a vállalat pénteki, 110,49 dolláros záróértékéhez képest.

Az ügylet várhatóan 2024 végén vagy 2025 elején zárul le – értesült a Business Insider.

A Capital One bank honlapja szerint több mint 100 millió ügyféllel rendelkezik, a Discover ugyanakkor egy nehéz éven van túl. Egy belső vizsgálat során ugyanis kiderült, hogy a cég számos megfelelési hiányossággal bír, mindez pedig a vezérigazgató lemondásához vezetett.

Egy ilyen méretes akvizíció azonban jobb évet jelenthet a fúziók és a felvásárlások régóta várt fellendülése szempontjából. A világméretű M&A tavaly tízéves mélypontra süllyedt, ami hátrányba hozta a befektetési bankokat.

A Capital One részvényei pénteken 0,6 százalékos emelkedéssel zártak. A vállalat részvényei idén eddig közel 5 százalékkal emelkedtek, elérve az 52,2 milliárd dolláros piaci tőkeértéket.

Bárki számára elérhető alapot indít a Warren Buffett nyomába lépő guru

Bill Ackman olyan sikeres lett az elmúlt években, hogy egyre többen bíznák rá pénzük. Most itt a lehetőség: a new york-i tőzsdére vezetett alapot alapít, ahol bárki befektethet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!