Trippon Mariann, a CIB vezető elemzőjének elmondása szerint a héten semmilyen fontos adat nem jön. Tegnap az euro-forint árfolyam megint nem bírt a 350-es szinttel, tegnapi nap alja 350,26 innen ma reggelre 352 fölé kúszott vissza.

A rövidtávú technikai kép, a globális piaci hangulat és a hazai sajtóhírek alapján, amelyek szerint a Győri Audi újraindítja termelését, van tér némi további forinterősödésre Blahó Levente és Pálffy Gergely Raiffeisen elemzők szerint

A bank elemzői a második negyedévre 353-at, a harmadikra 350-et, a negyedikre pedig 347-es árfolyamot várnak

Az eurót a szerda esti 350,89 forint után 352,71 forinton jegyezték csütörtök reggel fél nyolckor.

A dollár és a svájci frank jegyzése is emelkedett, a dolláré 321,26 forintról 323,94 forintra, a svájci frank pedig 335,06 forinton állt csütörtök reggel a szerda esti 333,19 forint után.

Az euróval szemben a forint az év eleje óta 6,5 százalékkal gyengült, a dollárral szemben 9,7 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 9,8 százalékkal - írja az MTI.

A reggeli visszapattanás alapján újból elkezdheti az árfolyam tesztelni a 350-es szintet a napi kerekedésben. A Raiffeisen értékelése szerint azonban "hat van is még tere a forintnak erősödni, az nem sok."

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!