A görög parlamenti szavazás eredménye alapján megnyílt az út a 110 milliárd eurós mentőcsomag újabb részletének a folyósítása előtt. Erről várhatóan szombaton döntenek az euróövezeti pénzügyminiszterek. A héten az euró június eleji szintre erősödött, pénteken napközben 1,45 dollár körül mozgott. A Société Générale szerint az euró 1,47 dollárig is drágulhat.

Szakértők az elmúlt 12 hónap tapasztalata alapján azonban úgy látják, hogy az újabb csomagoknak az euróra gyakorolt árfolyamerősítő hatása egyre rövidebb.

Thomas Kressin, a világ legnagyobb vagyonkezelője, a Pimco devizapiaci szakértője szerint legkésőbb szeptemberben ismét a bizonytalanság lesz úrrá a piacokon. Ekkor vizsgálja meg ugyanis a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Unió és az Európai Központi Bank (EKB), hogy hol tart a görög költségvetés a vállaláshoz képest. Kressin szerint a görög történetnek még nincs vége, sokáig terítéken lesz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!