A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a legutóbbi, pénteki záráshoz képest. A BUX 360,34 pontos, 0,88 százalékos emelkedéssel, 41 414,05 ponton zárta napot.

A nemzetközi pénzpiacokon most a legfontosabb esemény a Federal Reserve kamatdöntése. Ez most az olajpiacokra is tétlenséget hozott.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője azt mondta, szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) jelentősen felülteljesített az európai és az észak-amerikai tőzsdékhez képest, a forgalom viszonylag magas volt – összegzi az MTI a szakértő véleményét.

A Richter és a OTP húzta a BUX-indexet, az OTP részvénye annak ellenére tudott 0,86 százalékot emelkedni, hogy szerdán a Moody's Investors Service hat európai bankrendszer - köztük a magyar - kilátását negatívra rontotta az eddigi stabilról.

  • Mol árfolyama nem változott, 2484 forint maradt, forgalma 2,9 milliárd forintot ért el.
  • Az OTP-részvények ára 78 forinttal, 0,86 százalékkal 9108 forintra nőtt, 5,1 milliárd forintos forgalomban.
  • Magyar Telekom árfolyama 3,5 forinttal, 1,18 százalékkal 293,50 forintra csökkent, forgalma 82,4 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 190 forinttal, 2,32 százalékkal 8370 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3568,74 ponton zárt szerdán, ez 2,75 pontos, 0,08 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!