Tovább folynak a romániai Országos Fogyasztóvédelmi Ügynökség (ANPC) ellenőrzései a multinacionális áruházláncoknál - írta a Maszol.

Legutóbb a Lidl került az ellenőrök célkeresztjébe. Az ANPC munkatársai a mocsok mellett megfagyott bogarakat is találtak a felkeresett Lidl-áruházak hűtőpultjaiban, a polcokon pedig lejárt szavatosságú élelmiszereket, illetve szemmel láthatóan emberi fogyasztásra már nem alkalmas gyümölcsöt és zöldséget.

A vizsgálat szerit egyes termékeknél alacsonyabb volt a polcon feltüntetett ár, mint amennyit a pénztárnál fizetni kellett, s a kiskereskedő az árengedményekre vonatkozó szabályokat sem tartotta tiszteletben. A fogyasztóvédelem 350 ezer lejes (26 millió forint) büntetést szabott ki a német tulajdonban levő diszkont-áruházláncra.

Emellett elrendelték az egyik, Ilfov megyében található egység ideiglenes bezárását. Más áruházakban a hűtött, illetve mélyhűtött termékek részlegeinek működését függesztették fel meghatározott időre. Az elmúlt hetekben a fogyasztóvédelem egy sor más áruházláncot is megbírságolt hasonló vétségek miatt - írta a lap.