Az végén kezdik el gyártani a Dacia új, Jogger nevű modelljét - adta hírül a Maszol. A Joggert a Duster, a Logan MCV, a Lodgy és a Sandero Stepway kombinációjaként mutatta be a gyártó. A modellt családi autónak szánják, két változatban fogják gyártani, öt, illetve hét férőhellyel. Az új típus lesz az eddigi legdrágább Dacia.

Az alaptípus ára 15 ezer euró (jelenlegi árfolyamon 5,2 millió forint). Jelenleg a Duster kerül a legtöbbe, a városi terepjáró ára 14 100 eurótól indul. A Joggert kizárólag a mioveni üzemben fogják gyártani. Bár a termelés már az idei év végén elkezdődik, az új modell első darabjai csak 2022 elején jutnak el a forgalmazókhoz.

Kezdetben benzinmotorral fogják gyártani, 2023-tól kezdődően azonban hibrid változatban is elérhető lesz a Dacia új hétszemélyes batárja. A gyártó tájékoztatása szerint az 1,6 literes motorral felszerelt, 140 lóerős hibrid Jogger üzemanyag-fogyasztása városi forgalomban 40 százalékkal lesz kisebb, mint a kizárólag hagyományos meghajtású változaté. A Jogger lesz a Dacia első hibrid járműve.