Mirsad Đerlek, az szerbiai egészségügyi minisztérium államtitkára azt mondta, aggasztja a jelenlegi járványhullám alatt elhunytak magas száma - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Ugyanakkor szerint pánikra egyelőre nincs ok.

A Pink Televízió műsorában az államtitkár azt mondta, a mostani hullám főként a 60 évnél idősebbeket érinti, akik egyéb társult betegségektől szenvednek. Đerlek nekik azt tanácsolja, hogy oltassák be magukat valamelyik koronavírus elleni vakcinával negyedszer is.

Nem lesz semmi baj

Minden nap folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzet alakulását, az egészségügyi rendszer minden kihívásra felkészült. Óvatosnak kell lenni és meg kell kérni a polgárokat, hogy vegyék fel a vakcinát – fogalmazott az államtitkár.

A helyzet jelenleg nem annyira drámai, mint a korábbi járványhullámok idején volt, amikor sokkal többen szorultak kórházi kezelésre. A legutóbbi, augusztus 10-én közölt adatok szerint az elmúlt 24 óra alatt 14 személy hunyt el a Covid-19 szövődményei miatt és több mint 7000 új fertőzöttet azonosítottak Szerbiában.