Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. és az Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium június végén írta alá a projekt támogatási szerződését. A projekt részleteiről bővebben itt olvashat.

Az akkori tájékoztatás szerint a várhatóan 2010 decemberében befejeződő beruházás során közel 3500 négyzetméter alapterületen gyógyszertechnológiai labor és kísérleti üzem épül, ahol 70 ember dolgozik majd, és 20 új kutatónak is lesz munkahely - számolt be az MTI-Eco.

Az aláírás alkalmával az Egis vezérigazgatója, Gál Péterné azt mondta újságíróknak: az új kutatóbázistól a fejlesztési kapacitások bővülését, a párhuzamosan futó fejlesztések felgyorsítását és a legújabb innovatív technológiák befogadásának lehetőségét várja, továbbá azt, hogy mintegy 15 százalékkal - fél évvel - lerövidülhet az új termékek kifejlesztésének ideje.

A vezérigazgató-asszony beszélt arról is, hogy a fejlesztés megvalósításával olyan új, technológia-intenzív kapacitás jön létre, amely 50 százalékkal tudja megnövelni az évente piacra kerülő saját fejlesztésű generikus készítmények számát. Ezekből eddig évente két-három terméket fejlesztett az Egis.