A Format úgy tudja, a tulajdonosoknak a tavalyi 40 millió euró után újabb 10-15 millió euróval kell kiegészítenie a vállalat eszközeit. A cikk szerint december közepéig folynak a tárgyalások a beszállítókkal és a hitelező bankokkal. Első intézkedésként a bankok 10-15 millió euró saját hozzájárulást kérnek a tulajdonosoktól, amire ők késznek is mondták magukat. A lap értesülése szerint a cég tavaly és az idén összesen 100 millió euró veszteséget halmozott fel, és 260 millió euró hitellel rendelkezik.

A bauMax szóvivője nem kommentálta az újság állítását, ahogy azt sem, hogy a szanálási terv részeként Magyarországon és Horvátországban kirendeltségeket zárna be a cég. "Még folyamatban vannak a tárgyalások a finanszírozásról" - mondta a szóvivő.

A múlt évről 57,2 millió euró veszteséget jelentett a bauMax, a 2010-es évet még 18 millió euró nyereséggel zárta. Az osztrák központú cég Ausztria mellett Magyarországon és hat másik kelet-közép európai országban, valamint Törökországban rendelkezik leányvállalatokkal. Összesen 159 áruház tartozik a hálózathoz.