„Nem tudtok majd tortát rendelni tőlem, és nem lesznek Édesem Szombatok sem” – idézi a StreetKitchen a kis budai cukrászda Facebook-oldalának bejegyzését.
Az Édesem tortaműhelyet hét éve nyitotta egy újságíróból lett cukrász, a hely egy idő után aztán már nem cukrászdaként, hanem tortaműhelyként működött, kizárólag megrendelésre dolgoztak.
Kapcsolódó
A koronavírus okozta krízist még valahogy túlélte a műhely, az alapanyagok árának mostani száguldást azonban már nem tudják követni.
Hetente kellene árat emelni
„Olyan ütemben nőnek az alapanyagárak, hogy hetente árazhatnám újra a tortáimat, ami mégiscsak nonszensz lenne. Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg” – írja a műhely közösségi oldalán a Márk Szonja, az Édesem tulajdonosa.
Eddig sem volt könnyű a műhely élete – bár sosem fordult mínuszba -, de az utolsó pár hónapban már folyamatosan a túlélést kellett kimatekozni. Úgy fest, eddig sikerült.

Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Elavult orvosi berendezések gyilkolják halomra a betegeket
Hidegzuhanyt kapott Szlovákia: vissza kell fizetniük a Covid-pénzeket

Nagyot hibázott a Temu: csomagok röpülnek a kertekbe, néha meg sem érkeznek

Jó lesz a lábunk alá nézni túrázáskor: veszélyes állat tekereg a Bakonyban

Eurómilliós csalást lepleztek le: magyar munkavállalók zsebéből is kihúzhatták a pénzt

A betegek járnak majd a legrosszabbul: kiakadtak az egészségügyi dolgozók

Már alig érezhetnek az árrésstopból valamit a nyugdíjasok

Leállhatnak a gyártósorok, óriási bajban az autógyártók
Parajdi dráma: a szakértő szerint vicckategória, hogy a hódok a hibásak a sóbányában történtekért, épp ők lehetnek a megoldás
