„Nem tudtok majd tortát rendelni tőlem, és nem lesznek Édesem Szombatok sem” – idézi a StreetKitchen a kis budai cukrászda Facebook-oldalának bejegyzését.
Az Édesem tortaműhelyet hét éve nyitotta egy újságíróból lett cukrász, a hely egy idő után aztán már nem cukrászdaként, hanem tortaműhelyként működött, kizárólag megrendelésre dolgoztak.
Kapcsolódó
A koronavírus okozta krízist még valahogy túlélte a műhely, az alapanyagok árának mostani száguldást azonban már nem tudják követni.
Hetente kellene árat emelni
„Olyan ütemben nőnek az alapanyagárak, hogy hetente árazhatnám újra a tortáimat, ami mégiscsak nonszensz lenne. Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg” – írja a műhely közösségi oldalán a Márk Szonja, az Édesem tulajdonosa.
Eddig sem volt könnyű a műhely élete – bár sosem fordult mínuszba -, de az utolsó pár hónapban már folyamatosan a túlélést kellett kimatekozni. Úgy fest, eddig sikerült.

Legolvasottabb
Érdekes fordulatok jöhetnek a nyugdíjaknál: erről jobb, ha mindenki tud
Váratlan bejelentést tettek a meteorológusok a fehér karácsonyról
Összeomlott az egyik futárszolgálat a karácsonyi rohamban, forrnak az indulatok
Karácsony előtt jött a hideg zuhany, több mint száz dolgozót küldenek el
Úszó vb: a kormányzat úgy újítaná fel a Duna Arénát, hogy a szervezők nem akarják használni
Váratlan fordulat a bankszámláknál, minden lakossági ügyfelet érint
Bepöccentek az oroszok, irgalmatlan pénzt követelnek Európától
Fordulat a használt autóknál: olyan történt, amire évek óta vártunk
Retteghet a Revolut, újabb bank a láthatáron