„Nem tudtok majd tortát rendelni tőlem, és nem lesznek Édesem Szombatok sem” – idézi a StreetKitchen a kis budai cukrászda Facebook-oldalának bejegyzését.
Az Édesem tortaműhelyet hét éve nyitotta egy újságíróból lett cukrász, a hely egy idő után aztán már nem cukrászdaként, hanem tortaműhelyként működött, kizárólag megrendelésre dolgoztak.
Kapcsolódó
A koronavírus okozta krízist még valahogy túlélte a műhely, az alapanyagok árának mostani száguldást azonban már nem tudják követni.
Hetente kellene árat emelni
„Olyan ütemben nőnek az alapanyagárak, hogy hetente árazhatnám újra a tortáimat, ami mégiscsak nonszensz lenne. Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg” – írja a műhely közösségi oldalán a Márk Szonja, az Édesem tulajdonosa.
Eddig sem volt könnyű a műhely élete – bár sosem fordult mínuszba -, de az utolsó pár hónapban már folyamatosan a túlélést kellett kimatekozni. Úgy fest, eddig sikerült.

Legolvasottabb
Sorra érkeznek a panaszok, teljes a káosz: eltűnnek a csomagok, a pénz sem kerül vissza
Karácsonyi sokk: elvitték az orbitális nagyságú főnyereményt
Hiába mentek utcára a fuvarozók, egy tollvonással pontot tett az ügy végére a kormány
Nyilvánossá vált Putyin titkos telefonbeszélgetése: hatalmas ajánlatot tett az amerikaiaknak
Üzenetet küld az állam a betegeknek: új szabály jön az EESZT-ben, ennek sokan nem fognak örülni
Egyetlen mulasztás elegendő: pénzbírság vagy akár rendőri elhurcolás vár azokra a fiatalokra, akik ezt nem teszik meg
Nyugdíjasok figyelem: itt a bejelentés, ekkor kapnak pénzt 2026-ban
Újabb 44,9 milliárd forint tűnt el a költségvetésből: magyarok szomorították el Orbán Viktort
Egy papír hiánya elég lehet, hogy mindent bukjunk: súlyos tévedésben él sok vásárló