„Nem tudtok majd tortát rendelni tőlem, és nem lesznek Édesem Szombatok sem” – idézi a StreetKitchen a kis budai cukrászda Facebook-oldalának bejegyzését.
Az Édesem tortaműhelyet hét éve nyitotta egy újságíróból lett cukrász, a hely egy idő után aztán már nem cukrászdaként, hanem tortaműhelyként működött, kizárólag megrendelésre dolgoztak.
Kapcsolódó
A koronavírus okozta krízist még valahogy túlélte a műhely, az alapanyagok árának mostani száguldást azonban már nem tudják követni.
Hetente kellene árat emelni
„Olyan ütemben nőnek az alapanyagárak, hogy hetente árazhatnám újra a tortáimat, ami mégiscsak nonszensz lenne. Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg” – írja a műhely közösségi oldalán a Márk Szonja, az Édesem tulajdonosa.
Eddig sem volt könnyű a műhely élete – bár sosem fordult mínuszba -, de az utolsó pár hónapban már folyamatosan a túlélést kellett kimatekozni. Úgy fest, eddig sikerült.

Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Már a Fideszben is feltűnt, hogy több mint hatszáz napja futnak Magyar Péter után

Örömtánc a Vatikánban: Leó pápa visszaállította a konklávé bónuszát, amelyet Ferenc pápa eltörölt

Orbán komoly csapdát állított, jöhet a B terv

Erre senki nem számított: jön a sokkoló nyugdíjkorhatár egy európai országban

Késelés rázta meg Németországot: tizenegy éves diáklány mentette meg osztálytársa életét

Ha társasházban lakik, most jól figyeljen: ezt Ön sem fogja megúszni

Egy amerikai bíró próbálja megállítani Trump ámokfutását a Harvarddal

Totális ostrom alatt az ellenállás fellegvára

Polt Péter egyik utolsó főügyészi üzenetében még börtönbe küldené a hazai médiavállalkozót
