Mercedes magyarországi üzeme a gyártóterület megduplázásával járó fejlesztés nyomán a konszern egyik legjelentősebb egységévé válik, jövőre megkezdődik az elektromos modellek előállítása, nagy számban jönnek létre új munkahelyek, a helyi infrastruktúra pedig tovább fejlődik – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kecskeméten.

A Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. épülő új gyártócsarnokát, majd átadta a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét Christian Wolffnak, a vállalat ügyvezető igazgatójának a magyar járműipar növekedését elősegítő munkájának elismeréseként.

Magyarország az elektromos autóiparra építi a jövőjét

Az autóipar és az akkumulátorgyártás jelentőségét hangsúlyozta Szijjártó Péter az MKIK külgazdasági évnyitóján, melyek már most is a magyar export húzóerejévé váltak. A gázfüggőség csökkentésére pedig a paksi bővítést tartja megoldásnak. Bővebben>>>

Az európai gazdaság „jövőbeli gerincoszlopa”

Leszögezte, hogy az európai gazdaság jövőbeli gerincoszlopa egyértelműen az elektromos autóipar lesz, és ennek egyik zászlóshajója a Mercedes, amely az elektromobilitási stratégiája fókuszát hazánkba helyezte.

  • A Magyarországon közel ötezer embert foglalkoztató Mercedes a tavaly bejelentett óriásberuházása nyomán magasabb kategóriájú és technológiai hozzáadott értékű típusok gyártását hozza Magyarországra.
  • Ezek gyártása 2024-ben kezdődik, s a fejlesztéseknek köszönhetően a kecskeméti üzem az egész konszern egyik legjelentősebb gyártóegységévé válik, sok új munkahely jön létre és fejlődik a helyi infrastruktúra is.

 

Már az elektromos autókat is buherálják a használtpiacon

A kilométeróra-tekerés már az elektromos autók esetében is terjed, ami bizony átverés a javából, hiszen nem mindegy az akkumulátor várható élettartama. Bővebben>>>

Lendületben maradt a magyar autóipar

A miniszter arról számolt be, hogy a magyar autóipar 2022-ben a valaha volt legjobb évét produkálta, a 150 ezer embernek munkát adó szektor termelési értéke meghaladta a 12 ezer milliárd forintot, az exporthányad pedig 90 százalék körül alakult.

Ráadásul a lendület megmaradt, miután az idei év első számai azt mutatják, hogy az ágazat 40 százalékkal növelte a teljesítményét

– mondta a miniszter.

Továbbra is a német cégek alkotják Magyarországon a legnagyobb beruházói közösséget.