Minden bizonnyal  nap bejelentése 11 órakor Matolcsy György székfoglaló sajtótájékoztatója lesz, ugyanis csütörtökre egy rendkívüli monetáris tanácsülést hívtak össze, aminek eredményeiről 11 órakor adnak tájékoztatás. A meghívó szerint "Hitelösztönzés jegybanki eszközeiről" lesz szó, vagyis várhatóan az MNB is gazdaságélénkítő politikába kezd, ahogy azt korábban Matolcsy György közölte.

Az MNB mellett 13 órakor a Bank of England kamatdöntést hozzák nyilvánosságra, majd 13.45 az ECB kamatdöntést jelenti be  - az elemzők szerint a angolok tartják a fél, míg a frankfurtiak a 0,75 százalékos alapkamatot. ekkor már bőven ismert lesz a Bank Of Japan kamatdöntése, ami hajnali négykor esedékes: a 0,1 százalékos alapkamat marad.

Reggel kilenckor a KSH a februári kiskereskedelmi forgalomról szóló adatokat, a januári 4,1 százalékos csökkenés után már nagy meglepetés nem érheti az elemzőket. Tíz órakor publikálják az eurózóna PMI indexeit márciusról, a várakozások szerint a mutatók az előző havi 46,5 pontin maradnak.

Az ÁKK délelőtt tartja aukcióit, az eredmények bejelentése 11.30-kor várható. A tervek szerint 3,5,10 éves kötvényekből 20,15,10 milliárdot értékesítenének.

Délután 14.30-kor az USA-ból a heti munkanélküli segélykérelmekről érkezik adat.