étterem

05.
18.
13:40
„A vendéglátóhelyek újranyitása több veszteséggel jár, mint a bezárásuk”

„A vendéglátóhelyek újranyitása több veszteséggel jár, mint a bezárásuk”

A járvány és a hozzá kapcsolódó kényszerintézkedések olyan pusztítást végeztek a vendéglátóiparban, amit az újranyitás képtelen ellensúlyozni. A tapasztalatok szerint egyes helyeken a jelenlegi – nyitás utáni - napi forgalom nagyjából megegyezik a házhozszállítás alattival.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
16.
13:46
Ekkora pusztítást végzett a brit vendéglátásban a koronavírus

Ekkora pusztítást végzett a brit vendéglátásban a koronavírus

A nagy-britanniai éttermek csaknem tíz százaléka tönkrement a koronavírus-járvány tavaly tavaszi elhatalmasodása óta - áll két üzleti és szakmai tanácsadó cég vasárnap ismertetett átfogó közös felmérésében, amelyet az MTI ismertet.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
17:00
A 2019-es szinthez is vért kell izzadni

A 2019-es szinthez is vért kell izzadni

Az április 24-i terasznyitás előtt 40 százalékos mínusszal mentek a vendéglők, az elviteles rendjükben. A veszteség 600 milliárdnál tart a korlátozások időszakát nézve, de ez az összeg még növekedni fog, hiszen a terasznyitás és a védettségi igazolványos rendszer csak csonka piacot hozhat. A járvány nem múlt el, így csak 2022-ben lehet majd 2019.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
05.
06:40
Alig volt nyitás, máris itt egy új korlátozási ötlet

Alig volt nyitás, máris itt egy új korlátozási ötlet

A szlovákiai közegészségügyi hivatal szabályozná, hogy miként közlekedhetnek a kinyitott teraszokon az asztalok között a vendégek. Arról nem beszélnek, hogy vécére hogyan menjen ki a vendég, ha a szükség úgy hozza.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
02.
21:29
Ausztria május 19-én nyit, negatív tesztet is elfogadnak

Ausztria május 19-én nyit, negatív tesztet is elfogadnak

Az indiai vírusmutáció nem veszélyezteti Ausztria nyitási terveit - idézte a Der Standard osztrák napilap Wolfgang Mückstein egészségügyi minisztert, aki az APA hírügynökségnek adott interjút.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
20:04
A magyarok alig ismerik, pedig aranyat ér a nálunk is őshonos szarvasgomba

A magyarok alig ismerik, pedig aranyat ér a nálunk is őshonos szarvasgomba

A szarvasgomba a világ egyik legdrágább fűszere és keresett luxusterméke, amely Magyarország több vidékén is őshonos. Korábban nem volt jellemző a használata a magyar konyhában, de a hazai csúcsgasztronómia mára felkarolta. Még mindig kevesen foglalkoznak nálunk a földalatti gombafajok felkutatásával, illetve termesztésével. Ezen ellentmondás okaira kereste a választ a Napi.hu riportjában.

Szerző(k): Kónya Ádám
04.
29.
15:35
Megújul és bővül a hazai McDonald’s

Megújul és bővül a hazai McDonald’s

Az étkezést is elérte a digitalizáció, ennek jegyében újulnak meg a magyarországi McDonald's éttermei. A digitalizáció segít növelni a vendégek kényelmét, a választási lehetőségek bővítését, a munkatársaknak pedig több időt hagy arra, hogy a vendégekkel foglalkozzanak - mondta a Napi.hu-nak Égi Zsolt, a magyar McDonald’s ügyvezető igazgatója, aki beszélt a "Jövő Élménye" koncepció mellett a hálózatbővítési tervekről is.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
26.
09:59
Úgy fest, a vendégeknek nagyon bejön az elviteles éttermezés

Úgy fest, a vendégeknek nagyon bejön az elviteles éttermezés

Idén márciusban 37 százalékos növekedést mutat a heti monitoros statisztika a vendéglátásban - egy korlátozásokkal erősen súlyosbított előző évi hónaphoz képest. Igaz, ugyanakkor, hogy idén is zárlat volt: ezek szerint a vendégek megkedvelték az elviteles vendéglőzést.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
25.
11:56
Van, ahol már azért fizet a McDonald's, ha elmennek az állásinterjúra

Van, ahol már azért fizet a McDonald's, ha elmennek az állásinterjúra

A McDonald's egyik étterme annyira kétségbeesetten keres dolgozókat, hogy pénzt ajánlott fel az embereknek, csak hogy megjelenjenek az állásinterjún - írja a Fox.

Szerző(k): Szabó Dániel