Panaszkodnak a vendéglátósok, hogy október végén is még nehézségekbe ütközik a nyár óta éles palackvisszaváltás – van olyan vállal ...
Komoly érdekellentétek akadályozhatják meg az Európai Unió egységes irányelvét, amely visszaszorítaná az egyszer használatos csoma ...
A Matusz-Vad Zrt. cégcsoportja 70 százalékos tulajdonrészt szerzett a FrissHal Kft-ben, így hamarosan halas szekcióval bővíti kíná ...
Sok tényező állt össze - és kavart hatalmas vihart a kávépiacon -, amelyek mind felfelé hajtják az árakat. Brazíliában az időjárás, más kávétermesztő országokban a politikai helyzet miatt estek vissza a szállítmányok. Számos más faktor – az energiaárak emelkedése, a szállítási nehézségek – is előrevetítik az áremeléseket. A kávépiac helyzetéről, annak várható jövőjéről és a gyártók nehézségeiről kérdeztük a Dallmayr szakértőjét és magyarországi ügyvezetőjét, Szabolcsi Lajost.
Szerző(k): Szabó DánielA járvány és a hozzá kapcsolódó kényszerintézkedések olyan pusztítást végeztek a vendéglátóiparban, amit az újranyitás képtelen ellensúlyozni. A tapasztalatok szerint egyes helyeken a jelenlegi – nyitás utáni - napi forgalom nagyjából megegyezik a házhozszállítás alattival.
Szerző(k): Molnár CsabaA koronavírus-járvány annyira megviselte a horeca-szektort, hogy több vendéglátóhely tulajdonosa úgy döntött, ki sem nyit jövő áprilisig, ha lesznek korlátozások, ha nem. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézetének konferenciáján több éttermes is azt mondta, hogy az 5 százalékos áfa sokaknak nagy segítség most, de a turizmuson nem segít semmi.
Szerző(k): Szabó DánielA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ágazati vizsgálatot indított a hazai éttermek, kocsmák és egyéb vendéglátó-ipari egységek - azaz a HoReCa szektor - italbeszerzéseinek elemzésére. Az előzetes ismereteik alapján azt gyanítják, hogy nagy cégek tartják rövid pórázon a cégeket, és ezzel leuralják a piacot.
Szerző(k): Szabó Dániel