gyorsétterem

12.
18.
09:54
Megnyílt a várva várt magyar McDonald's étterem

Megnyílt a várva várt magyar McDonald's étterem

Ózdon, a Kohász utcánál megnyitott az ország 96., a város első McDonald’s étterme. Az étterem közel 70 munkatársat foglalkoztat, az akadálymentesített vendégtérben 90, a teraszon további 30 ülőhely várja a vendégeket. A beruházást Ózdon nagy várakozás előzte meg, hiszen a település több mint öt éve igyekezett a odacsábítani a Mekit.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
01.
07:43
A gyorséttermekben szabadulhatnak meg először az emberektől

A gyorséttermekben szabadulhatnak meg először az emberektől

Az elmúlt időszakban világszerte megindult a felmondási hullám: a dolgozók egy sor munkakört hagynak el, de a vendéglátás veszíti el a legtöbb embert. A cégek sem restek, inkább robotokra cserélik a távozó munkaeőrt. A globális élelmiszertechnológiai piac 2027-re eléri a 342 milliárd dollárt.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
25.
16:45
Hamarosan eltűnnek a műanyag Happy Meal-játékok

Hamarosan eltűnnek a műanyag Happy Meal-játékok

A McDonald's ígéretet tett arra, hogy kevesebb műanyagot használnak majd a Happy Meal menükhöz adott játékokban világszerte. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a figurákat 3D papíralapú játékok váltják fel, amelyet a gyerekek maguk rakhatnak össze - írja a CNN.

Szerző(k): Szász Péter
07.
30.
18:03
Csirkés szendviccsel vert oda a Burger King

Csirkés szendviccsel vert oda a Burger King

A Restaurant Brands International pénteken felülmúlta a negyedéves profitra és bevételre vonatkozó várakozásokat a tényleges eredményeivel, mivel az amerikaiak többet költöttek a Burger King üzletekben, miután a járványügyi korlátozások enyhültek. Az igazán nagy durranást a Magyarországon is kapható csirkés szendvicssor bevezetése jelentette.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
14.
18:27
Az érintettek már bespájzoltak - évi 15 ezer tonnányi műanyagot kell kiváltani Magyarországon

Az érintettek már bespájzoltak - évi 15 ezer tonnányi műanyagot kell kiváltani Magyarországon

Évente 15 ezer tonnányi egyszer használatos műanyagot (ételtartó dobozokat, italpoharakat, zacskókat stb.) kell kiváltani más, környezetbarátabb termékkel Magyarországon a július 1-től hatályos kormányrendelet alapján - tájékoztatta az MTI-t a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ).

Szerző(k): Szabó M. István
06.
23.
12:00
Így készül a jövőre a magyar McDonald's

Így készül a jövőre a magyar McDonald's

„A múlt évben 6 milliárd forintot költött fejlesztésekre a hazai McDonald's" - többek között erről beszélt Égi Zsolt ügyvezető igazgató a Napi.hu-nak adott interjújában, amelyben szó esett még a terjeszkedésről, a "Jövő élménye" koncepcióról is és azt is elárulta, hogy van-e magyar "varázsszám".

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
16.
12:19
A KFC, a McDonald's és a Burger King is nagy ütést kapott

A KFC, a McDonald's és a Burger King is nagy ütést kapott

Az ágazati bértámogatások sokat segítettek 2020-ban a magyarországi gyorsétterem-láncoknak, ahol jellemzően bejelentve, borravaló nélkül dolgoznak a munkavállalók. Ettől még a KFC, a McDonald's és a Burger King bevételei és eredményei is romlottak, előbbinél egyéb tényezők miatt a milliárdos profit olvadt pár tízmillióra. A kiszállítás nem pótolja a vendéglői forgalmat, ami megütötte őket.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
03.
19:23
Lecseréli a szívószálakat, evőeszközöket, poharakat a McDonald's

Lecseréli a szívószálakat, evőeszközöket, poharakat a McDonald's

A magyarországi McDonald's 800 millió forintot fordít arra, hogy kivonja a rendszeréből az egyszer használatos műanyagokat. A cég azt vállalta, hogy 2021 végéig fenntartható erdőgazdálkodásból származó fa, papír, vagy rost alapanyagú eszközökkel váltja ki az egyszer használatos műanyag csomagolókat, ahol az élelmiszerbiztonsági szabályok és a technológia ezt megengedik. Ezzel évente csaknem 200 tonna műanyag tűnik el - írja az MTI a cég közlése nyomán.

Szerző(k): Szász Péter
05.
28.
11:22
Diákmunka: Hova mehetnek a padlóra került vendéglátóipar helyett dolgozni a fiatalok?

Diákmunka: Hova mehetnek a padlóra került vendéglátóipar helyett dolgozni a fiatalok?

Idén korábban indul be a diákmunka idény, így a vállalatoknak most kell lépniük ahhoz, hogy kisebb létszámú munkaerőt vagy akár nagyobb tömegeket tudjanak mozgósítani a nyári szabadságolás idejére. A diákmunkások számára a logisztikai, valamint a gyártás szektor is szinte azonnali munkát tud biztosítani, az éledező vendéglátóiparban azonban csak mérsékelt az igény. A gyorséttermek továbbra is tartják kiemelt pozíciójukat - áll a MADS – Márton Áron Iskolaszövetkezet közleményében.

Szerző(k): Szepesi Anita