A New York-i tőzsdéken mérsékelten süllyedő indexekkel indult a kereskedés, de a gyenge kezdés után megfordult az irány, miután jó makroadatok érkeztek. A főbb nyugat-európai indexek vegyesen mozogtak, zárás előtt a londoni tőzsde vezető indexe 0,46 százalékos mínuszban, a német DAX index 0,32 százalék pluszban volt. A befektetők a kínai-amerikai tárgyalásokkal valamint a Brexittel kapcsolatos híreket várják.

A piacok örömmel fogadták Theresa May bejelentését, amely szerint szavazhatnak arról, hogy ne lehessen hard Brexit. Erre a hírre főként az angol font tudott jelentősen erősödni mind a forinttal, mind az euróval szemben. Hozzátette, a londoni tőzsdeindex ennek ellenére csökkent. Az ottani részvénypiacon ugyanis magas az exporttevékenységet folytató vállalatok aránya, amelyeknek az erős font nem kedvezett, e vállalatok árfolyamának csökkenése pedig lehúzta a teljes londoni tőzsdét - mondta Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en.

A Mol ára 18 forinttal, 0,55 százalékkal 3272 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 20 forinttal, 0,17 százalékkal 11 850 forintra erősödtek, forgalmuk 6,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,32 százalékkal 465 forintra nőtt, forgalma 182,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 1,77 százalékkal 5540 forintra esett, forgalmuk 1,8 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3846,93 ponton zárt kedden, ez 18,02 pontos, 0,47 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!