részvénypiac forgalma 13,0 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint az európai tőzsdeindexek általában jobban teljesítettek, a BÉT vezető kibocsátói nem zártak jó napot szerdán. Sághy Balázs a BUX visszaesését elsősorban

az OTP gyengülésével magyarázta, hozzátéve, hogy ezt nem kibocsátói hír okozta, valószínűleg néhány nagyobb befektető részvényeladása állhat mögötte.

Az amerikai kamatdöntést megelőzően a piac bizonytalan, ebben a helyzetben előfordulhatnak ilyen döntések - tette hozzá.      

A Mol 54 forinttal, 1,96 százalékkal 2814 forintra erősödött, 2,0 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 400 forinttal, 2,78 százalékkal 14 010 forintra csökkent, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,0 forinttal, 0,76 százalékkal 525 forintra esett, forgalma 718,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 9205 forinton maradt, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4927,34 ponton zárt szerdán, ez 51,32 pontos, 1,05 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!