A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 241,12 ponttal, 0,97 százalékkal, 25 115,76 pontra gyarapodott.

Az S&P 500-as mutatója 29,1 ponttal, 1,08 százalékkal nőtt, és 2711,73 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 144,25 ponttal, 2,01 százalékkal erősödött, és 7305,9 ponton zárt.

Az erőteljes plusz oka az október folyamán elszenvedett nagy veszteségek korrekciója, részben pedig az, hogy a globális kereskedelmi és politikai konfliktusok negatív gazdasági hatásaival kapcsolatos piaci aggodalmak ismét háttérbe szorultak. Néhány nagyvállalat vártnál kedvezőbb harmadik negyedéves eredménye is javította a piaci hangulatot, tovább ösztönözte a befektetői kockázatvállalást.

A Standard & Poor's 500-as és a Nasdaq Composite mutatót részben az októberben gyengén teljesítő technológiai szektor magára találása fordította nagy nyereségbe, egyebek mellett a kezdőbetűk alapján FAANG néven emlegetett - a Facebook, Amazon, Apple, Netflix és Google - részvénye áremelkedése következtében.

A Facebook csaknem 4,8 százalékkal drágult a vártnál jobb harmadik negyedéves beszámolójának hatására.

A General Motors részvényárfolyama is jelentősen, több mint 9 százalékkal emelkedett a befektetők számára megnyugtató negyedéves eredmények folytán, a Kellogg árfolyama viszont mintegy 6,5 százalékot esett, miután bejelentette profitvárakozásának csökkentését.

Az olajárat a romló növekedési kilátások miatti keresletcsökkenési aggodalmak gyengítik. Közép-európai idő szerint este nyolc óra körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 95 cent csökkenéssel 65,23 dolláron állt, a Brent olaj hordónkénti ára pedig 94 centes mínusszal, 74,97 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,57 százalékkal, 7,00 dollárral, 1215,60 dollárra csökkent New Yorkban. Közép-európai idő szerint este nyolc óra körül az euró 1,1315 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!