A család bankja és egyben a legjobb hazai online bank kíván lenni az FHB - hangzott el a bank közgyűlésén, ahol az 56 százalékban megjelent részvényesek gyakorlatilag vita nélkül fogadták el a bank 1 milliárd 852 millió forint veszteségről és 804 milliárd 475 millió forint mérlegfőösszegről szóló magyar számviteli jelentést és azt, hogy a bank nem fog osztalékot fizetni. Spéder Zoltán elnök bevezetőjében elmondta, hogy a végtörlesztés és a bankadó okozta veszteség ellenére az év bővelkedett sikerekben is, az SAP-bevezetés, az Allianz Bank beolvasztása  és az új cash-pool rendszer kialakítása olyan eredmények amelyek a bank hosszútávú sikereit alapozhatják meg.

Harmati László a bank üzleti vezérigazgatója a bank idei terveiről szólva elmondta, hogy folyamatosan változó üzleti környezetre, volatilis forintra és emelkedő kamatköltségekre, azaz egy újabb kemény válságévre számít az FHB az idén is. Ugyanakkor eredményoldalon az idén már pozitív számot várnak. A tervek szerint a bank értékpapírkibocsátása az idei évben már meghaladja majd a 100 milliárd forintot és 4-5 százalékos piaci részesedést kívánnak elérni a lakossági jelzáloghitelezés folyósítás tekintetében. A bank az év végére szeretné elérni, hogy legalább 180 ezer lakossági és 10 ezer vállalati számlát vezessen. A stratégiai célok megegyeznek a korábban már megfogalmazottakkal, így az FHB szeretne az legjobb hazai online bank pozíciót is megszerezni, ezért folyamatosan fejleszti online rendszerét.

A bank úgy látja, az idei évben is kiemelten fontos a problémás hitelek rendezése, a portfólió érdemi javulására az idén nem számítanak és konzervatív módon az NPL (nem teljesítő hitelek) fedezettségi arányát 60 százalékon szeretnék tartani.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot az alaptőke felemelésére az utólagosan a napirendre felvett javaslat szerint, maximum az alaptőke 15 százalékáig terjedő, de legfeljebb egymilliárd forint értékkel.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!