Az OTP kiemelkedő, 4,49 százalékos növekedéssel zárt kedden, ezzel 610 forinttal drágult. Ez húzta magával a BUX-ot is, ami 2,30 százalékos pluszt könyvelhetett el.

Mol 26 forinttal, 094 százalékkal 2796 forintra, a Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,67 százalékkal 604 forintra, a Richter-papírok árfolyama 100 forinttal, 1,18 százalékkal 8600 forintra erősödött. A BUMIX 19,54 pontos, 0,39 százalékos emelkedéssel zárt hétfőhöz képest.

Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek azt mondta, az OTP kiemelkedő teljesítménye a nyugat-európai piacok is felülteljesítette, és ez a hangulat ragadt át a többi papírra is.

Hozzátette, a HSBC 23 150 forintra emelte az OTP-re vonatkozó 12 havi célárfolyamát, ami 60 százalékos felértékelődést jelent. A Scope negatívról stabilra javította a pénzintézet hitelminősítését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!