Ahogy az várható volt, az új Samsung modellek számos újdonsága erősen a mesterséges intelligenciára támaszkodik, amelyek főként a fotók szerkesztésében játszanak majd kiemelt szerepet. A mesterséges intelligencia szerkesztőeszköze a gyártó szerint „ tökéletesen megfelelő módosításokat javasol minden egyes fényképhez.”

A folyamat során ráadásul digitális vízjel kerül a fotóba, továbbá a készülék a lassított felvételeket is tökéletesíti – írja a Techcrunch.

Ezen felül a Samsung számos applikációjában is leegyszerűsíti a munkát, például ha hanganyagot készítünk egy interjúról vagy egy előadásról, a rendszer segít kiemelni a legfontosabb részleteket, illetve képes az üzeneteinket élőben több másik nyelvre is lefordítani.

A Samsung már évek óta együttműködik a Google-lel, ennek eredménye, hogy bevezetik az Android összehajtható változatát, valamint a Wear OS-t a Galaxy Watch okosórákon, és maga a mesterséges intelligencia is a Google Gemini szabadalmán alapul.

Az MI segítségével az új készülékekben kap helyet a ProVisual Engine is, amelynek köszönhetően a gyártó állítása szerint eltűnnek a messziről készült, remegő, pixeles képek. 

Jön az egészségügyi gyűrű

A dél-koreai cég az úttörő telefonokon túl még egy egészségügyi nyomkövetőként működő okosgyűrűt is bemutatott, amiből szintén nem marad ki a mesterséges intelligencia. Az új eszköz a Galaxy Watch okosórák ökoszisztémájába illeszkedik majd, ennél többet azonban egyelőre nem tudni a termékről.

Megtört a jég, végett vetett az Apple a Samsung egyeduralmának

Közel 12 év után az Apple először lett 2023-ban a világ elsőszámú okostelefon-gyártója volumen alapján. Ráadásul épp az lett a dél-koreai cég veszte, ami korábban évekig az élen tartotta.