Számos felhasználó arra panaszkodott a közösségi médiafelületeken, hogy a mesterséges intelligencia eszköze történelmi személyiségek, például az amerikai alapító atyák képeit színes bőrűnek generálja.

Google szerdán az X-en azt írta, hogy az MI funkciója emberek széles körét képes generálni, ugyanakkor a szoftveres funkció ebben az esetben „nem találja a célt.”

Később a vállalat egy frissített közleményben azt írta, hogy szünetelteti a Gemini képgeneráló funkcióját és hamarosan kiad egy továbbfejlesztett verziót – írja a CNBC.

Jack Krawczyk, a Google Gemini termékért felelős vezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat képgeneráló képességei a techóriás „globális felhasználói bázisát” tükrözik, és komolyan veszik az elfogultságot.

Belenyúlt az EU a mesterségesintelligencia-szabályozásba

A Mesterséges Intelligencia Rendelet (AI Act) közel három évig tartó uniós vitája és előkészítése február elején zárult le – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Az egyeztetések során Magyarország következetesen azt az álláspontot képviselte, miszerint az európai vállalkozásokat és fejlesztéseket támogató szabályozásra van szükség, amely nem növeli feleslegesen a bürokráciát, továbbá kellő mozgásteret biztosít a tagállamok számára.
Ha többre kíváncsi, kattintson ide--->