Domokos Erika @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
04.
02.
18:18
Komoly harcok várhatók még Mariupolért, 30 települést foglalhattak vissza az ukránok

Komoly harcok várhatók még Mariupolért, 30 települést foglalhattak vissza az ukránok

A Vöröskereszt Mariupolba tartó konvoja szombaton ismét megpróbálja evakuálni a civileket az ostromlott kikötővárosból, mivel úgy tűnik, hogy az orosz erők újabb támadásokra készülnek délkelet Ukrajnában - írja összefoglalójában a The Guardian.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
02.
14:36
Világsztárok is üzentek a magyaroknak a vasárnapi választás előtt

Világsztárok is üzentek a magyaroknak a vasárnapi választás előtt

John Cleese brit komikus, a Monty Python tagja egy kérdést posztolt a Twitteren a magyar választóknak: Ki támadta meg és szállta meg Magyarországot 1956-ban? A: az ukránok, B: az oroszok. A választ a szavazólapon jelöljék meg, kérem - üzente az ismert brit komikus, író és producer.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
22.
19:40

Zelenszkij: semmi nem maradt Mariupolból, csak romok

Semmi sem maradt Mariupolból, csak romok - mondta a BBC szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden az olasz parlamentben tartott videóbeszédében.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
22.
18:48

Tízezer orosz katona halhatott meg az Ukrajna elleni támadásban

"Észszerű becslésnek" tartja a BBC-nek nyilatkozik nyugati tisztviselő az ukrajnai háborúban elesett tízezer orosz katona számát. Korábban a "Kreml-barát" Komszomolszkaja Pravda írt arról, hogy már csaknem 10 ezer orosz katona eshetett el, és több mint 16 ezren megsebesültek, de a lap később törölte a cikket és azt közölte, az oldalát meghekkelték.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
22.
17:10

Szénné lövik Mariupolt

Az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol városát változatlanul ostromolják az orosz erők a levegőből és a tenger felől egyaránt, a szárazföldi csapatok pedig rakéta-sorozatvetőkkel lövik a várost. A mariupoli városi tanács kedden közölte, hogy két, nagyerejű bombát dobtak az orosz erők a városra. A településen nincs áram- víz- és gázszolgáltatás. A légicsapások szinte egész Mariupolt romba döntötték, tömegével halnak meg civilek, a helyiek ivóvíz és élelem nélkül ülnek a pincékben. Humanitárius segítséget az ukrán hatóságok képtelenek bejuttatni a városba, sem kimenekíteni az embereket, mert az orosz fél nem nyit zöld folyosót - írta az MTI szerint a mariupoli tanács közleményében.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
22.
13:08

Az oroszok ma is az USA-t vádolták ukrajnai biológiaifegyver-kísérletekkel

Az Egyesült Államoknak az orosz-amerikai kapcsolatok fenntartása érdekében "le kell állnia a kijevi rezsim fegyverekkel való telepumpálásával, abba kellene hagynia az Oroszországgal szembeni fenyegetőzést" - jelentette ki az MTI szerint Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden Moszkvában.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
22.
10:43

Biden orosz vegyi fegyverre figyelmeztet, a körbezárt Mariupol még kitart

Az ukrán hadsereg kedd reggeli jelentése szerint az orosz katonák legfeljebb három napra elegendő lőszer- és élelmiszerkészlettel rendelkeznek, és hasonló a helyzet az üzemanyagellással is. Az ukrán erők visszafoglalták a Kijevtől 50 kilométerre nyugatra fekvő Makariv városát - írja összefoglalójában a The Guardian.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
21.
22:45

Kiderült, ki hibázott a Magyarországon átrepült katonai robotrepülő ügyében

 

Szerző(k): Domokos Erika
03.
21.
19:20

Szinte mindenre lőnek, folytatta az előrenyomulást az orosz hadsereg

Az orosz védelmi minisztérium szerint hétfőn két rakétacsapást mértek a nyugat-ukrajnai Rivne megyében egy katonai lőtérre - írja az MTI. A dél-ukrajnai Odesszában hajókról nyitottak az orosz haditengerészet alakulatai tüzet a városra. A városi katonai adminisztráció vezetője a Telegram üzenetküldő portálon közölte, hogy több lakóházban károk keletkeztek, de áldozatok nincsenek.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
21.
17:41

A nyilvánosság erejével nyomást helyeznek az Oroszországban működő multikra

Az ukrán külügyminisztérium közzétette annak a legnagyobb ötven nemzetközi vállalatnak a nevét, amelyek továbbra is Oroszország területén működnek, és ezáltal támogatják az orosz agressziót Ukrajna ellen - tette közzé a fehérorosz médiaügynökség, a NEXTA Twitter-oldalán. A cégek között van például az Unilever, a Nestlé, a Pfizer, a Pirelli, a Credit Agricole, a Credit Suisse vagy a BASF.

Szerző(k): Domokos Erika