Az eredmény a legjobb elemzői becslést is felülmúlja, A vagyonkezelési divízió tovább gyengélkedett, a biztosítási értékesítések viszont jól mentek, és minden biztosítási üzletág jól teljesített, Az éves eredményterv időarányos része túlteljesült, így a korábban jelzett 9,5-10,5 milliárd eurós működési profitsáv felső szélét veszi célba a biztosító.

Az adózás előtti eredmény 9, a nettó eredmény 11 százalékkal nőtt a második negyedévben az Allianznál, így a részvényesek 1,755 milliárd eurós nettó eredménynek örülhetnek.

Bár bevételi szempontból az egyes üzletágak egyaránt növekedtek, profitszempontból ez nem mondható el: a vagyonbiztosítási (property-casualty) üzletág profitja 3,2 százalékkal 969 millió euróra csökkent, az élet- és egészségbiztosítási (life/health) üzletágé viszont 54,2 százalékkal 731 millió euróra növekedett. A vagyonkezelésben 14,1 százalékkal 419 millió euróra csökkent a nettó eredmény.

A vagyonbiztosítási üzletág 0,9 százalékos és az élet/egészség üzletág 2,8 százalékos díjbevétel-növekedése mellett a kárkifizetések és szolgáltatások 2 százalékkal emelkedtek a biztosítónál, ezt azonban részben kompenzálta, hogy a nettó szerzési és igazgatási költségek 2 százalékkal csökkentek. Az eredmény értékelésében a biztosító közleménye megjegyzi, hogy a természeti katasztrófák most kevésbé sújtották a biztosítót, mint tavaly ilyenkor.

Az Allianz megerősítette, hogy idén 10 milliárd euró körüli működési eredményt ér el, plusz-mínusz 500 millió euró. Hozzátették, hogy ennek a sávnak a felső széle esélyes most. Michael Diekmann vezérigazgató szerint ugyanakkor a működési környezet továbbra is kihívásokkal teli.