Györgypál Levente édesanyjával tölti nyári vakációját Athénban, ahol elmondása szerint leginkább a közhangulaton hagytak nyomot a történtek. Az erdőtűzzel kapcsolatos hírek rettenetesen letörték a görögöket, hiszen ekkora katasztrófára már rég volt példa az országban - mondta a lapnak Györgypál, aki először esőfelhőnek hitte a hatalmas, Athén felett is terjengő füstöt.

Szavai szerint az egyik görög-magyar ismerőse közvetlenül is érintett az ügyben, neki például a 12 éves lánya épp Attikában volt a tűz elterjedésekor. Rögtön kocsiba is ült, hogy megbizonyosodjon arról, a gyermek jól van. A férfi a magyar nagykövetséghez segítségért fordult, így a kirendeltség egyik munkatársa végül elvitte az érintett helyszínre az aggódó édesapát, ahol kiderült: gyermekének nem esett baja - írta a Blikk.

Egy másik, szintén kint lévő magyar családnak azonban hamar pokollá változott a nyaralása. Kinetába tartottak, amikor Olimpia Odos autópálya elején ragadtak az éjszaka folyamán. Mint kiderült, a biztonságuk érdekében lehúzódtak egy fizetőkapunál, ahogy a többi autós is tette. Végül sikerült visszajutniuk a szállásra, ahol az egyik vendég azt mondta nekik, hogy akik a tűz miatt csapdába kerültek, őket a tengerbe terelték, és onnan mentették ki őket.

A kint lévő magyar konzulátusnak egyelőre nincs tudomása magyar áldozatokról, illetve sérültekről.

Fotó forrása: Athén/MTI/AP/Theodora Tongasz