A felhívással indult tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő Paks II. Atomerőmű Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertes feladata egy építés-szerelés biztosítás, egy szállítmánybiztosítás és egy általános felelősségbiztosítás beszerzésével kapcsolatos fix díjas biztosítási alkuszi megbízási szerződés megkötése. Ennek keretében a következőket kell elvégeznie:

- előkészítés és kockázatfelmérés,
- előzetes piacfelmérés,
- kockázatelhelyezés, és a 
- kockázatelhelyezést követő adminisztrációs feladatok ellátása.

A felek október 15-én kötöttek szerződést.

A Napi.hu korábbi információja szerint, Mészáros Lőrinc, a felcsúti gázszerelőből lett polgármester és milliárdos 2018 márciusában a biztosítási alkuszok piacába is beszállt. A tranzakció eredményeként a Mészáros Csoport és Keszthelyi Erik közvetett, közös irányítást szerzett a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. felett. A céltársaság az összefonódást megelőzően a Keszthelyi Holding Zrt. kizárólagos tulajdonában állt, és biztosítás-közvetítői piacon tevékenykedett, nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott biztosítási alkuszként.

A Hungarikum Kft. ezt követően folyamatosan vásárolta fel a kisebb alkusz cégeket. Például idén szeptemberben az NBA Független Biztosítási Alkusz teljes állományátruházással csatlakozott a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. leányvállalatához, a HUNPartnerhez. Tavaly az NBA Független Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Szolgáltató Kft. 274,3 millió forint árbevételt ért el, míg a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. - az árbevétele alapján - a tavalyi 4,45 milliárd forinttal a legnagyobb piaci szereplő volt Magyarországon.

Szintén idén szeptemberben az Opus Global Nyrt. eladta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (CIG) alaptőkéjének 24,85 százalékát megtestesítő részesedését a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-nek.