A vendéglátóhelyek három árkategóriában kínálják a speciálisan erre az alkalomra összeállított, háromfogásos menüket a vendégeknek - közölte az eseményt szervező DiningCity az MTI-vel.

A látogatók többek közt olyan ritka alapanyagokból készült ételeket is megkóstolhatnak, mint a keszthelyi tokhal, a fürj, a Szent Jakab kagyló, a polip, a vaddisznó, az ördöghal vagy a kardhal, és olyan fogásokat próbálhatnak ki, mint a konyakos libamáj brulée, a bikavéres marhapofa, a rántott süllőpofa, a kakas Ramen, a hargitai csorba, a magyar tarka steak, az argentin rib-eye steak vagy a pirított borjúmirigy.

A program nem csak a vendégeknek, de a vendéglátóknak is jó lehetőség, hiszen a szektor komolyan küzd a drasztikusan emelkedő költségekkel és a fizetővendégek elmaradásának problémájával. Az előző évek tapasztalatai alapján az eseményt évente több mint húszezer vendég látogatja, ami naponta 2000-2200 fő plusz bevételt jelent az éttermeknek. A jelen helyzetben ez nagy segítség a magyar vendéglátóiparnak, és a mögöttük álló alapanyag-beszállítóknak egyaránt - írja a szervező.

Asztalt foglalni az eseményre limitált számban a program weboldalán lehetséges.

Az Országos Étterem Hetet 2011 óta rendezik meg azzal a céllal, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a magyarországi prémium kategóriás éttermek kínálatát, konyháját, specialitásait. Az eseményt minden évben tavasszal és ősszel rendezik meg.