Az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. 2014 decembere óta folyamatosan hirdeti a "Megbízható Cég" minősítést igazoló tanúsítványt egy ezt jelölő matricával, direkt marketing levelekkel és telefonhívásokkal, valamint honlapjain.

A GVH szerint ugyanakkor az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. nem rendelkezik egyértelmű, írásba foglalt kritériumokkal a tanúsítvány kiállításának szempontjairól, ráadásul nem ad következetes és világos tájékoztatást a "Megbízható cég" tanúsítvány megszerzéséhez szükséges vizsgálat kiterjedtségéről;

Gond az is, hogy a "Megbízható Cég" megjelölés alkalmazását arra alapozza, hogy egy adott internetes keresőmotorral bizonyos, a megbízhatatlanságra utaló szavak (szélhámos, félrevezet, simlis, becstelen, megtévesztő, kókler, becsap, felültet stb.) és a vizsgált cég nevének együttes találataira keres rá. Abban az esetben, ha nincs találat, az adott céget megbízhatónak nyilvánítja, és kiállítja számára a "Megbízható Cég" tanúsítványt ellenérték fejében. Ezen felül nem rendelkezik egyéb ismeretekkel a "Megbízható Cég" tanúsítvánnyal rendelkező vállalkozások becsületességéről, üzletpolitikájuk hitelességéről vagy cégvezetésük etikusságáról és tisztességességéről - figyelemmel a tanúsítvány állításaira is.

Így a GVH döntése szerint az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. megtévesztette mind a fogyasztókat, mind a vállalkozásokat a "Megbízható Cég" tanúsítvánnyal és az ahhoz kapcsolódó hirdetéseivel, így összesen 7 millió forintnyi bírság kiszabásáról döntött.