Elindult a minisztériumok karcsúsítása a 24.hu-hoz eljutott információk szerint. A Kormányzati Tájékoztatási Központ nem adott pontos információt arról, hogy a különböző tárcáknál, illetve a hozzájuk tartozó szervezeteknél hány munkahely szűnik meg, de megerősítette a spórolási szándékot.

Az elhúzódó háború, a háborús gazdasági válság és energiaválság miatti többletkiadások miatt a kormány még inkább fontosnak tartja, hogy magán is spóroljon, ezért létszám-takarékosságot rendelt el a minisztériumokban.

Negyvenen távozhatnak

A hírportálhoz eljutott, nem nyilvános levél szerint a Miniszterelnökséghez tartozó közel tucatnyi szervezetnél 40 munkahely megszüntetéséről döntöttek egy olyan kormányhatározatra hivatkozva, amely nem nyilvános. A kancellária a 24.hu ezzel kapcsolatos érdeklődésére válaszul adta a létszám-takarékosság elrendeléséről szóló, konkrétumok nélküli tájékoztatást.

Korábban egymásnak ellentmondó információk jelentek meg arról, hogy lesz-e leépítés az állami szférában és a minisztériumokban, vagy sem. Miután a Miniszterelnökség nem írt pontos számokat, a hírportál sajtómunkásai az összes minisztériumnál érdeklődtek az elbocsátási tervekről.

Az Igazságügyi Minisztérium, illetve a Kulturális és Innovációs Minisztérium érdeklődésünkre nem cáfolta az elbocsátások tényét, ugyanakkor a válaszukban megismételték a Miniszterelnökség által írtakat, azaz konkrét számokat tőlük sem kaptunk.