A közlemény szerint az országos sztrájkbizottság megtartotta ülését és hozzájárult ahhoz, hogy az alapszervezetnél megalakuljon a helyi sztrájkbizottság. A cégnél kialakult munkaügyi konfliktus oka, hogy a vállalatvezetés felmondta a társasági kollektív szerződést, a szakszervezet véleménye szerint jogellenesen.

A HDSZ úgy véli, hogy a kollektív szerződés megszűnése az ott dolgozó munkavállalóknak jelentős anyagi hátrányt, jövedelemcsökkenést okoz. A hatályos kollektív szerződés az új Munka Törvénykönyve figyelembevételével közel egy éve köttetett, amely már hátrányosabb volt a munkavállalókra nézve, mint az előző és - a szakszervezet szerint - jelentős kompromisszumokat tartalmazott.

A HDSZ helyi alapszervezete elengedhetetlennek tartja, hogy létezzen a cégnél kollektív szerződés, és kezdődjenek tárgyalások akár egy új kollektív szerződés megkötéséről. A HDSZ elnöksége támogatja a pápaiak törekvéseit, követeli a kollektív szerződés felmondásának megszüntetését és a tárgyalások mielőbbi megkezdését.

A HDSZ közleménye emlékeztet: a cégnél tulajdonosváltás történt, a pápai önkormányzat a tulajdonos, és a vállalkozás pénzügyi nehézségekkel küzd. "Ebben a helyzetben fontos lenne a munkabéke fenntartása" - fogalmaz a szakszervezet.

A HDSZ elnökségének álláspontja szerint a cég piacainak megőrzésére kellene koncentrálni, hiszen azok megtartása nélkül minden reorganizációs, költségcsökkentési intézkedés hiábavalónak bizonyulhat. A kollektív szerződés felmondásával, majd három hónap múlva érhető el költségcsökkentés - amely a munkavállalókat erőteljesen sújtja - pótcselekvés, amennyiben nem történik jelentős forrásbevonás - vélekedik az érdekvédelmi szervezet.

A HDSZ a közleményében emlékeztet továbbá arra, hogy a legfrissebb szakszervezeti tapasztalatok az elmúlt esztendőben a Gyulai Húskombinátnál történtek, ahol szintén felmondták a kollektív szerződést, de az így szerzett előnyök révén sem menekült meg a társaság a felszámolástól és nem hosszabbodott meg a vállalat működése.

A HDSZ elnöksége levélben fordult a tulajdonoshoz, Pápa város önkormányzatához, polgármesteréhez, hogy segítsen megoldani a munkaügyi konfliktust.