Gulyás Gergely,  Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Papp László Budapest Sportaréna számos alkalommal kicsinek és kevésnek bizonyul, márpedig Budapest vonzó központja lett a nagyszabású kulturális produkcióknak és koncerteknek is - idézi az MTI.

A miniszter a megnyitón felidézte, amikor megszületett a kormánydöntés arról, hogy 2018-ban Magyarország - Szlovákiával közösen - pályázik a jövő januári férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére, tudták, hogy meg kell építeniük a vidék és az ország legnagyobb csarnokát is. Előbbi a múlt héten átadott 8500 férőhelyes szegedi Pick Aréna, utóbbi pedig 20 022 ember befogadására képes, Európa egyik legnagyobb arénája.

A miniszter reményét fejezte ki, hogy egyre többen döntenek majd úgy az ilyen csarnokok láttán, hogy gyermekként, fiatalon kézilabdázni kezdenek.

Magyarország még soha nem rendezett felnőtt férfi világversenyt kézilabdában, de januárban erre is sor kerül, majd 2024-ben női Európa-bajnokságnak, 2027-ben pedig női világbajnokságnak ad otthont az ország.