A húsmentes - vegánbarát - városok listáját London vezeti, megelőzve ezzel New Yorkot és Berlint, de Varsó és Prága is helyet kapott a legjobbak között.
Szerző(k): Csernátony CsabaA magyar vendéglátás és a hazai alapanyagok minőségének jelentős javulását méltatta egyebek mellett Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke, a kormányfő felesége a gasztronómiai magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) székesfehérvári konferenciáján.
Szerző(k): Domokos LászlóAz idén egy éttermi étkezésre átlagosan 2900 forintot szánnak a magyar vendégek fejenként, a hely kiválasztása előtt 72 százalékuk az interneten is tájékozódik, 60 százalékuk azonban ismerősei ajánlását tartja döntőnek - írja az MTI.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaKikerült a Michelin-katalógusból a világ leghíresebb háromcsillagos szusiétterme, ahol Barack Obama és Katy Perry is megfordult korábban - írja az MTI.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaEgyre erősebb növekedést mutatnak a magyar streetfood-szektor: rekord mennyiségű terméket adtak el, megduplázódott az igény az utcai gyorsételekre. A hazai alapítású helyek már 20-30 százalékos forgalomnövekedést produkáltak idén.
Szerző(k): Szabó DánielTíz amerikai franchise tizenkét márkával jelent meg azon a tegnapi találkozón, amelyet a Nemzetközi Franchise-szövetség és az Egyesült Államok nagykövetsége szervezett Budapesten. A vállalatok képviselői azzal a céllal érkeztek Magyarországra, hogy helyi franchise-átvevő partnerekkel szerződjenek. A cégek között ott volt a Papa John’s is, a világ negyedik legnagyobb pizzalánca - írja a Világgazdaság.
Szerző(k): K. Kiss GergelyElső vidéki éttermét Győrben nyitotta meg a Budapesten már 7 éve, 7 étteremmel jelenlévő Padthai Wokbar - értesült a Forbes.hu.
Szerző(k): Szepesi AnitaMiután a McDonald’s kirúgta a vezérigazgatót mert viszonya volt egy alkalmazottal, a vállalat hr-igazgatója is jobbnak látta beadni a felmondását.
Szerző(k): Rácz Gergő