életmód

05.
18.
12:53
Milyen a magyarok kenyere?

Milyen a magyarok kenyere?

Tízből hat magyar naponta vásárol kenyeret, és egy átlagos háztartásnak 1,6 kilogramm a heti kenyérfogyasztása. Miközben egyre nagyobb kereslet mutatkozik az adalékmentes, kovászos és rozsos kenyerekre, a magyar vásárlók többségének még mindig a hagyományos fehér és félbarna vekni kerül leggyakrabban a kosarába.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
11.
06:41
Életmód vs. genetika - kiderült, melyiktől függ inkább a súlyos szívbetegség kialakulása

Életmód vs. genetika - kiderült, melyiktől függ inkább a súlyos szívbetegség kialakulása

A környezeti hatások jelentősebben befolyásolhatják az akár érelzáródáshoz, vagy szívinfarktushoz vezető, nem meszes plakkok formálódását, mint a genetikai tényezők - derült ki egy koszorúér-betegségeket vizsgáló, 98 ikerpárt bevonó, Magyarországon végzett kutatásból.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
02.
12:05
A legképtelenebb átverésekkel is tutira mehetnek a csalók a testpiacon

A legképtelenebb átverésekkel is tutira mehetnek a csalók a testpiacon

Sokan csak a nyári szezonban szembesülnek a szomorú valósággal, jelesül, hogy kapnak a fejükhöz, mert úgy érzik, hogy ismét nem sikerült elérni az annyira vágyott fitt formát. Ilyenkor a többség aztán ugrik minden olyan ígéretre, ami gyors fogyás ígér, legyen az bármilyen hihetetlen is és még a laikusok által is átláthatóan hamis. Pontosan ezt használhatja ki számos kereskedő, olyan fogyókúrás átverésekkel, amelyek nem felelnek meg a valóságnak vagy akár a szabályozásnak.

Szerző(k): Molnár Csaba
01.
30.
11:50
Reaktorokban termesztik az algát Magyarország első algafarmján

Reaktorokban termesztik az algát Magyarország első algafarmján

A Szeged melletti Tiszaszigeten működik az ország első algafarmja. Jelenleg három, egyenként 5000 literes zárt fotobioreaktorban termesztik a Földünkön 3,5 milliárd éve jelen lévő Spirulina algát csúcsminőségben, havonta nagyjából 100 kilogramm mennyiségben. Az itt készült termékeket azonban sem a mezőgazdaság, sem az ázsiai éttermek nem fogják hasznosítani, azokból táplálékkiegészítők lesznek.

Szerző(k): Kónya Ádám
01.
06.
14:52
Nagyon sok péksüteményt esznek a magyarok

Nagyon sok péksüteményt esznek a magyarok

Átlagosan közel 20 kilogramm péksüteményt fogyaszt évente minden egyes magyar. Ez a szám megduplázódott az elmúlt öt évben, miközben a kenyérfogyasztás jelentős csökkenést mutat. Jellemző trend a különféle "mentes" és "reform" termékek piacának évi kétszámjegyű bővülése, valamint a koronavírus-járvány miatt a fogyasztói szokások átalakulása – derül ki a Pek-Snack elemzéséből.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
27.
10:53
Fejreáll Novák Katalin élete

Fejreáll Novák Katalin élete

A közösségi médiában sokat posztoló családügyi miniszter, Novák Katalin élete fenekestül fel fog fordulni, ha Magyarország államfőjévé választják, mert a külvilágtól elzárt körülmények közé kerül és egy lépést sem tehet majd a magyar királyi testőrség kísérete nélkül.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
04.
08:55
Egykézik a magyar vagy még azt se

Egykézik a magyar vagy még azt se

A mai harmincas nők sokkal nagyobb eséllyel élik le úgy az életüket, hogy nem lesz gyermekük, mint akár a negyvenesek. A kétgyermekes családmodell hanyatlóban van, erősödik az egykézés.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
12.
09:37
Rémisztő helyzetbe sodródnak a magyar nyugdíjasok egy globális kutatás szerint

Rémisztő helyzetbe sodródnak a magyar nyugdíjasok egy globális kutatás szerint

Rémisztő helyzetben vannak a magyar idősek, és az évek múlásával csak egyre romlik a helyzet – derült ki egy világszintű kutatásból. Hiú ábrándnak tűnik, hogy valaha is utolérjük Ausztriát, Csehországot vagy akár a régió más országait.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
30.
06:40
Az egészségre szavaznak a lengyelek

Az egészségre szavaznak a lengyelek

Újabb felmérés erősítette meg, hogy a lengyelek egyre inkább áttérnek a húsevésről a vegetáriánus étkezésre. A húsfajták értékesítése az elmúlt három évben drámai mértékben csökkent.

Szerző(k): Barabás Júlia