élelmiszer-biztonság

05.
04.
14:27
Újra támad a halálos csirkehús a szomszédban

Újra támad a halálos csirkehús a szomszédban

A szigorú ellenőrzések ellenére továbbra is rengeteg, kétes eredetű és egészségre veszélyes lengyel baromfihús kerül az ottani dögégetők helyett a szlovákiai üzletekbe – figyelmeztet a Szlovák Baromfiipari Szövetség.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
24.
10:14
Nagy volt a szigor - több tonna sertéshúst semmisítettek meg

Nagy volt a szigor - több tonna sertéshúst semmisítettek meg

A NAV munkatársai egy korábban már megbírságolt cég teherautóját ellenőrizték, és ismét a szállítólevélen feltüntetettnél több és nem megfelelően hűtött sertéshúst találtak a járműben, végül 2,5 tonna árut kellett semmisíteni.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
23.
11:11
Kell-e kesztyű a vásárláshoz? Mik azok a karanténkonzervek?

Kell-e kesztyű a vásárláshoz? Mik azok a karanténkonzervek?

Kell-e gumikesztyű, mi a teendő a nyers zöldségekkel, le kell-e otthon törölni a megvásárolt termékeket? A járványhelyzet miatt az olyan mindennapi tevékenységek is megváltoztak mint a bevásárlás, szakértők tisztáztak néhány fontos kérdést.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
16.
08:17
Élelmiszerhiánytól tartanak USA-ban, mert bezárnak a vágóhidak

Élelmiszerhiánytól tartanak USA-ban, mert bezárnak a vágóhidak

Az Egyesült Államokban az új típusú koronavírus járványa miatt bezárnak a vágóhidak és a húsfeldolgozók, ennek következtében sokan aggódnak az élelmiszer-ellátásért - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
10.
19:07
Húsvéti főzőcske: ezt ajánlják az élelmiszer-biztonságiak

Húsvéti főzőcske: ezt ajánlják az élelmiszer-biztonságiak

Lehet-e enni nyers gyümölcsöt? Hány fokon pusztul el a koronavírus? Fertőz-e az élelmiszerek csomagolása? A járványhelyzet a főzésre és az étkezésre is hatással van, húsvétkor ráadásul még többen veszik a konyha felé az irányt. Szakértők szedték össze a tudnivalókat.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
06.
07:29
Ha a család nem is, de sonka lehet a húsvéti asztalnál

Ha a család nem is, de sonka lehet a húsvéti asztalnál

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet ellenére az idén is bőven van elég húsvéti sonka. Élelmiszerbiztonsági szempontból is megfelelő az ellátás - derül ki a Magyar Nemzet hétfői cikkéből.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
02.
20:19
Fertőzött vetőburgonya érkezett hazánkba

Fertőzött vetőburgonya érkezett hazánkba

Két somogyi céghez fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából, de sikerült megakadályozni a baktérium továbbterjedését - közölte a honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Domokos Erika
03.
26.
17:51
Ne vegyen horpadt konzervet! Figyelmeztet a Nébih

Ne vegyen horpadt konzervet! Figyelmeztet a Nébih

A koronavírus miatt kialakuló esetleges készlethiányban az ember nem nagyon tud válogatni az egyes termékek között. Ha azonban csak horpadt konzervdoboz maradt a polcon azt inkább hagyja ott - írja Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Szász Péter
03.
24.
12:21
Dátumok a termékeken - melyik micsoda? - kisokos a vásárláshoz

Dátumok a termékeken - melyik micsoda? - kisokos a vásárláshoz

Most, hogy különösen meg kell fontolnunk miből, mennyit vásárolunk, hasznos tudni, mi a különbség a fogyaszthatósági idő és a minőségmegőrzési idő között - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Szász Péter