Az éttermi költések emelkedését mutatják a bankkártya-használati adatok: kiderült, mennyi az idei Pizza Index. A magyarok 2025 nyarán is előszeretettel költöttek nyári kedvenceikre: 6300 forintra nőtt a kártyafizetéssel bonyolított átlagos pizza-, 3700 forintra a lángosvásárlás. A turisztikai főszezonban való költés az éves inflációt lényegesen meghaladó módon növekedett; az adatokat ráadásul az utószezon jó időjárása a következő hetekben felülírhatja. A kártyaelfogadási szolgáltató Teya Magyarország először hozott nyilvánosságra a turisztikai szezon vásárlói döntéseivel kapcsolatos adatokat.
Szerző(k): S. Z.A turizmus új csúcsokat dönt, a vendéglátás előtt pedig izgalmas lehetőségek állnak: az egyre növekvő forgalom kedvező környezetet teremt a magyar HORECA-szektor (szállodák, éttermek, kávézók) számára. Az érintett vállalkozások azonban még nem dőlhetnek hátra, ugyanis a munkaerőpiac kihívásai, a növekvő költségek és a vendégek elvárásai kiélezett versenyhelyzetet teremtenek. Ezen kihívások leküzdésében a digitalizáció olyan megoldásokat kínál, amelyek egyszerre javítják a vendégélményt, növelik a hatékonyságot és csökkentik a költségeket. A Hiventures portfóliójába tartozó három magyar startup most az Economx-nak mesélte el, hogyan lehet a digitalizációval gyorsan és költséghatékonyan új szintre emelni a HORECA-vállalkozások működést.
Szerző(k): Károly GáborA népszerű kínai szakács szerint ha a helyzet nem változik, már idén be kell zárnia egy-két éttermét.
Szerző(k): Z. B.Már 30 ezer fiatal dolgozott a NGM által koordinált diákmunka programban idén nyáron. Több mint 4600 munkáltató alkalmazta a fiatalokat országszerte, összesen közel ötmilliárd forint támogatással.
Szerző(k): EconomxAz újonnan létrejövő Kisfaludy Turisztikai Hitelközpont Zrt. speciális bankként hamarosan megkezdi működését, a kormány új, több évre szóló turizmusfejlesztési finanszírozási programot indít az ágazat megújítására.
Szerző(k): T. E.Még bő két hét van hátra a nyárból, de a legfrissebb adatok szerint már 35 ezren ettek vagy ittak a vonatokon lévő Utasellátónál. A hot dog, a hamburger és a sör fogy a legjobban, de lehet kapni tócsnit is.
Szerző(k): L. K.Igaza lett a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet tudósainak, amikor tavasszal azt jósolták: az elmúlt 30 év legnagyobb árvaszúnyog-inváziójára lehet számítani idén nyáron a tónál. Most hozzátették, hogy az első rajzási hullám ugyan lecsengőben van, de ezzel nincs vége. Akár még két komoly rajzás is jöhet.
Szerző(k): G. É.Egekbe emelték az árakat és kezd visszanyalni a fagyi – Montenegróban nem értik az idegenforgalomból élők, hogy mi történik velük. Július végén még mindig azt várják, hogy végre elkezdődjön a szezon.
Szerző(k): Hegedűs Szabolcs