Az Agrárminisztérium közölte: július elsejével elindította az élelmiszerlánc ellenőrzéseket, és a hús mellett a szezonális termékeket, sőt még a borok minőségét és eredetét is alaposan megvizsgálják.
Szerző(k): Szabó M. IstvánA Nébih ellenőrzi az E410 adalékanyagot tartalmazó kiemelten kockázatos termékeket - írta meg az MTI.
Szerző(k): Szabó M. István2021. július 1-től új jogszabály lép hatályba, amely számos újdonságot hoz az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokat és tárgyakat (Food Contact Materials, azaz FCM) előállítók és forgalmazók számára. Az eddigi szabályozás szerint az FCM termékek közül csak a csomagolóanyagokat gyártó, forgalmazó vállalkozásoknak volt bejelentési kötelezettségük, amely júliustól minden élelmiszerrel érintkezésbe kerülő anyag és tárgy gyártójára és az első magyarországi forgalmazójára terjed majd ki.
Szerző(k): K. Kiss GergelyHazánkban is megjelent a paradicsom barna termés-ráncosodás vírusa, amely 2018 óta Európa számos országában teret hódított, idén egy Csongrád-Csanád és egy Győr-Moson-Sopron megyei termelőnél is igazolták a jelenlétét - adta hírül a Nébih.
Szerző(k): Domokos LászlóAz üzletlánc vaníliás jégkrémet vont ki a forgalomból etilén-oxid szennyezettség miatt
Szerző(k): Rácz GergőBár evidenciának tűnik, hogy kell élelmiszert csomagolni egy-egy kirándulásra, nem árt ezeket az ismereteket felfrissíteni. Nyáron leginkább arra érdemes figyelni, hogy a külső hőmérséklet kedvez a baktériumok szaporodásának, emiatt minden gyorsan romlandó élelmiszert, ételt, italt hűteni kell - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
Szerző(k): Szász PéterVisszahívtak a forgalomból egyes Eat Real snack terméket (puffasztott quinoa), miután a csomagoláson nem jelölt allergént, tejet tartalmaz - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az MTI-vel.
Szerző(k): Domokos ErikaJó, ha tudjuk, hogy az elfogyasztott élelmiszerben csökkentették-e a betiltás, illetve korlátozás óta az ártalmas transzzsírokat a gyártók. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ételt csak okosan oldaláról kiderül, hol nézhetünk ennek utána.
Szerző(k): Szepesi Anita