Az idei Michelin-díjátadón tíz magyar étterem kapott csillagot: nyolc Budapesten, kettő vidéken. A tatai Platán és a budapesti Sta ...
42 magyarországi hotel szerepel a Michelin Guide első hazai szállodai válogatásában, ebben pedig rögtön 13 szálloda kapta meg a Mi ...
Idén két horvát étterem kapta meg a gasztronómia legnagyobb kitüntetését.
2025 második felében megnyílik az első Kelet-közép európai Time Out Market Budapesten, ami különleges gasztro-koncepcióval érkezik Magyarországra. A hír azokat, akik jártak már hasonló helyen lázban tartja, és ennek megvan a maga oka.
Szerző(k): L. K.A világ vezető étteremkalauza, a Michelin Guide legújabb, 2024-es magyarországi válogatása példa nélküli sikereket hozott. Hazánk immár 10 Michelin-csillagos étteremmel és összesen 12 Michelin-csillaggal büszkélkedhet. A Michelin Guide azonban nemcsak a csúcsgasztronómiáról szól. Csendes Olivér, a Visit Hungary vezérigazgatója a Michelin díjátadó gálán kiemelte: a hazai konyhaművészet az egyik legfontosabb vonzerő a hozzánk látogató turistáknak. A kalauz hazai vendéglátóhelyeit bemutató kiadványa nemcsak a magyar éttermek és séfek munkáját ünnepli, hanem az egész ország gasztronómiai sikertörténetét is hirdeti.
Szerző(k): Horváth BalázsNemcsak megőrizték Michelin-csillagaikat a magyar éttermek, hanem egy újabb is csatlakozott hozzájuk, a Michelin Giude francia kalauz magyarországi ajánlójában immár 78 étterem szerepel.
Szerző(k): L. K.Hamarosan eldől, mely magyar éttermek alkotják továbbra is a Michelin-csillagos hazai elitklubot. Ennek apropóján utánajártunk, mit hoz a konyhára a rangos elismerés, illetve milyen kihívásokkal szembesül az a vendéglátós, aki hiába vár a csillagra, vagy éppen már az övé volt, csak időközben elveszítette azt. A mérleg egyik serpenyőjében ott van a növekvő nemzetközi ismertség, az emelkedő vendégszám és bevétel, a másikban viszont a marketing- és presztízs veszteség terhét éppúgy megtaláljuk, mint a költség-haszon elv mindennapi gyakorlatát.
Szerző(k): Gyöngyösi Balázs