michelin

02.
28.
20:10
A Mészáros Csoporthoz került az Andrássy Kúria

A Mészáros Csoporthoz került az Andrássy Kúria

Egy sikeres megállapodás után 2025. február 28-án adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amely a 100 százalékos tulajdonosa lesz a tarcali Andrássy Kúria & Spa szállodának.

Szerző(k): Z. B.
12.
24.
22:04
Time Out Market nyílik Budapesten

Time Out Market nyílik Budapesten

2025 második felében megnyílik az első Kelet-közép európai Time Out Market Budapesten, ami különleges gasztro-koncepcióval érkezik Magyarországra. A hír azokat, akik jártak már hasonló helyen lázban tartja, és ennek megvan a maga oka.

Szerző(k): L. K.
12.
15.
10:43
Sziporkáznak a magyar Michelin-csillagok, itt a legjobb éttermek listája

Sziporkáznak a magyar Michelin-csillagok, itt a legjobb éttermek listája

A világ vezető étteremkalauza, a Michelin Guide legújabb, 2024-es magyarországi válogatása példa nélküli sikereket hozott. Hazánk immár 10 Michelin-csillagos étteremmel és összesen 12 Michelin-csillaggal büszkélkedhet. A Michelin Guide azonban nemcsak a csúcsgasztronómiáról szól. Csendes Olivér, a Visit Hungary vezérigazgatója a Michelin díjátadó gálán kiemelte: a hazai konyhaművészet az egyik legfontosabb vonzerő a hozzánk látogató turistáknak. A kalauz hazai vendéglátóhelyeit bemutató kiadványa nemcsak a magyar éttermek és séfek munkáját ünnepli, hanem az egész ország gasztronómiai sikertörténetét is hirdeti.

Szerző(k): Horváth Balázs
12.
11.
19:47
Egy színpadon volt az összes menő séf az Operaházban

Egy színpadon volt az összes menő séf az Operaházban

Nemcsak megőrizték Michelin-csillagaikat a magyar éttermek, hanem egy újabb is csatlakozott hozzájuk, a Michelin Giude francia kalauz magyarországi ajánlójában immár 78 étterem szerepel.

Szerző(k): L. K.
11.
27.
16:05
Csillagok háborúja: kilenc helyszínen forgatnak Magyarországon

Csillagok háborúja: kilenc helyszínen forgatnak Magyarországon

Hamarosan eldől, mely magyar éttermek alkotják továbbra is a Michelin-csillagos hazai elitklubot. Ennek apropóján utánajártunk, mit hoz a konyhára a rangos elismerés, illetve milyen kihívásokkal szembesül az a vendéglátós, aki hiába vár a csillagra, vagy éppen már az övé volt, csak időközben elveszítette azt. A mérleg egyik serpenyőjében ott van a növekvő nemzetközi ismertség, az emelkedő vendégszám és bevétel, a másikban viszont a marketing- és presztízs veszteség terhét éppúgy megtaláljuk, mint a költség-haszon elv mindennapi gyakorlatát.

Szerző(k): Gyöngyösi Balázs