Hat magyar kiállító mutatkozik be Ázsia egyik legrangosabb nemzetközi eseményén, a szingapúri Food and Hotel Asián.
Szerző(k): Zádori BenceNem pusztán a statisztikákban látszik a hazai élelmiszeripari forgalomban bekövetkezett negatív trend, hiszen a forgalom csökkentését minden szereplő megérzi. Az, hogy a magyarok kímélik pénztárcájukat ebben a gazdasági helyzetben az teljesen érthető, ugyanakkor a külföldi piac beszűkülésével nem számoltak, mondta el az economx.hu legújabb podcastjában Éder Tamás.
Szerző(k): Magyar MártonA házi füstölt sonka kilóját már most is 4500-5600 forint között árulják.
Szerző(k): Eisenkrammer NóraTavaly novemberben az uniós országok közül Olaszország tiltotta be elsőként a szintetikus húsok gyártását és forgalmazását, Nagy István agrárminiszter pedig ezt követendő példának tekinti.
Szerző(k): Zádori BenceAz elmúlt években folyamatosan nőtt a hazai nyúlhústermelés, a pozitív trendet csak az orosz-ukrán háború miatt kialakult nehéz gazdasági helyzet tudta megtörni.
Szerző(k): EconomxHamarosan döntést hoz az Európai Bíróság arról, hogy a növényi alapanyagokból készült, a hagyományos húsféléket utánzó készítmények nevében szerepelhet-e a hús szó, vagyis beszélhetünk-e vegán húsról a jövőben, vagy csak akkor nevezhetjük húsnak az adott élelmiszert, ha az állati eredetű alapanyagokból készült. Az már biztos, hogy a húsutánzatok nem győzték meg a fogyasztókat.
Szerző(k): Nagy KristófEgyre több a mentális beteg a német munkahelyeken, miközben az osztrák állam kifogyhat a hivatalnokokból, a biztosítók pedig a kárkifizetési alapokból a gyakori viharok miatt. Német és osztrák lapszemle.
Szerző(k): EconomxA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint nagyon gyors intézkedésekre van szükség.
Szerző(k): Fogarasi KittiA húsmentes élelmiszerek a termékek két százalékát teszik ki a Pápai Húsnál, mégis a kereslet irántuk évente megugrik, úgyhogy újabb termékeket vezet be az élelmiszergyártó.
Szerző(k): Varga Csenge