hús

03.
25.
07:08
Meddig szalad a karaj vagy a párizsi ára?

Meddig szalad a karaj vagy a párizsi ára?

A sertés- és baromfihúsok és húskészítmények árainak szabad szemmel is jól látható emelkedését hozza a takarmányok nemzetközi piacain tapasztalható 30-50 százalékos drágulás. A fogyasztóknak elhúzódó drágulásra kell felkészülniük.

Szerző(k): Molnár Csaba
03.
18.
17:05
Kiderült, mit tanultak az emberek a karanténban

Kiderült, mit tanultak az emberek a karanténban

Bezártak az éttermek, az Európai lakosság ezért jobb híján elkezdett főzni. A MasterCard felmérte, mely országokban mely ételek voltak a karanténkonyha legnépszerűbb fogásai. Magyarországon a palcsinta nyert.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
08.
10:17
Tovább drágul a hús- és a tejtermék

Tovább drágul a hús- és a tejtermék

A takarmányok világszerte tapasztalható 30-50 százalékos drágulása miatt hamarosan a hús- és tejtermékek fogyasztói ára is fokozatos emelkedésbe kezdhet az ágazat szereplői szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
17.
08:40
Újabb súlyosan mocskos vágóhidat zártak be

Újabb súlyosan mocskos vágóhidat zártak be

Ismét súlyos higiéniai hiányosságokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy vágóhídon, ez alkalommal Vas megyében. Az üzemben tapasztaltak, többek közt az eszközfertőtlenítők működésképtelensége és a higiénikus kézmosás feltételeinek hiánya miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a létesítmény tevékenységét.

Szerző(k): Domokos László
02.
11.
17:52
Átalakul a húsfogyasztás a koronavírus miatt

Átalakul a húsfogyasztás a koronavírus miatt

Mást és másként vásárlunk a járvány idején a boltokban. Felértékelődött annak fontossága, mit teszünk a kosarunkba, ugyanis a hazai gyártók számára a fogyasztók vásárlásai jelentik a járvány legjobb ellenszerét – derült ki a #veddahazait akció 2021-es folytatásáról tartott sajtótájékoztatón.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
11.
08:57
Koszos vágóhidat záratott be a hatóság

Koszos vágóhidat záratott be a hatóság

Egy rakás szabálytalanságot találtak a Nébih ellenőrei egy Hajdú-Bihar megyei vágóhídon.

Szerző(k): Csernátony Csaba
01.
22.
20:41
Miért tesznek minden hústermékbe cukrot? Itt a válasz

Miért tesznek minden hústermékbe cukrot? Itt a válasz

Miért tesznek újabban a téliszalámiba, kolbászba, sonkákba, minden hústermékbe valamilyen cukrot vagy édesítőszert? - teszi fel a kérdést a Nébih "Ételt csak okosan" oldala és meg is válaszolja a sokakat érdeklő kérdést.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
21.
17:22
Erősödnek a vérvonalak, hamarosan megszületnek a borjak

Erősödnek a vérvonalak, hamarosan megszületnek a borjak

A magyar szürke szarvasmarhák vérvonalainak megerősítésén dolgoznak szakemberek a Hortobágyi Nemzeti Park területén.

Szerző(k): Kónya Ádám
01.
07.
11:57
Rossz hír a vásárlóknak: kitart az élelmiszerárak emelkedése

Rossz hír a vásárlóknak: kitart az élelmiszerárak emelkedése

Hat hónap drágulást követően tovább nőttek az élelmiszerárak a nemzetközi piacokon decemberben, főként a tejtermékek és a növényi olajok miatt – adta hírül az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

Szerző(k): Domokos Erika